середа, 08 травня 2024 15:02

В Україні стрімко дорожчає популярний овоч: яка причина

В Україні стрімко дорожчає цибуля. Причиною подорожчання став високий попит на овоч і брак продукції високої якості.

Відпускні ціни на цибулю продовжують зростати, зазначили аналітики EastFruit.

"Поточного тижня торгівля цибулею активізувалася, що дало змогу продавцям підвищити відпускні ціни. Водночас ціни підняли тільки постачальники якісної цибулі, пропозиція якої скорочується. Лише з кінця минулого тижня ріпчаста цибуля в українських господарствах подорожчала в середньому на 19%. Сьогодні фермери пропонують якісну цибулю до продажу по 14-22 грн/кг ($0,36-0,56/кг), тоді як тиждень тому ціна на якісну продукцію не перевищувала 18 грн/кг ($0,46/кг)", - йдеться в повідомленні.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар дешевшає третій день поспіль, що з іншими валютами

Зростання цін на цибулю зумовлене високим попитом у той час, як учасники ринку скаржаться на недостатню пропозицію продукції високої якості.

"Ціна на цибулю в Україні в середньому на 58% нижча, ніж на початку травня 2023 року. Водночас не виключено, що тенденція до подорожчання цибулі збережеться, а темпи зростання цін на цибулю лише прискорюватимуться в міру скорочення запасів", - додали експерти.

Цього року ціни на капусту в Україні у середньому на 55% нижчі, ніж у квітні 2023 року. Рік тому її продавали по 15-18 грн/кг. Ринкові аналітики кажуть, що ціна на капусту буде падати і далі відповідно до подальшого погіршення якості.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стрімко дорожчає популярний овоч: яка причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути