середа, 26 жовтня 2011 10:46

Гроші МВФ можна отримати і без підвищення газових тарифів - експерт

Гроші МВФ можна отримати і без підвищення газових тарифів - експерт

Україна може розраховувати на отримання частини кредиту МВФ у розмірі $ 1,5 млрд, навіть якщо знову не буде досягнуто компромісу у питанні газових тарифів,

Таку думку висловив експерт Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук.

За його словами, МВФ ще не "віддячив" Україні за проведення "пенсійної реформи".

"До того ж у переговорах з МВФ з'явилися нові чинники, які можуть виявитися корисними Януковичу, - це газові переговори з Росією і питання спільного україно-російсько-європейського управління газотранспортною системою України", - зазначив експерт.

"Останні розбіжності з Євросоюзом по "питанню Тимошенко" та демонстраційні зближення з Росією також дуже хвилюють гостей з МВФ. Відмова МВФ тільки підштовхне Януковича на більш конкретні кроки назустріч Росії. Зараз у переговорах з МВФ як ніколи превалює політичний, а не економічний фактор", - упевнений Корольчук.

"Саме тому ці два питання - підвищення ціни на газ для населення і ТКЕ, - вже давно потребують термінового вирішення аж до "хірургічного" втручання. В принципі, МВФ вимагає від Януковича прийняття саме таких жорстких і радикальних заходів. А також - забути про політичний імідж, популярність і парламентські вибори-2012", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Гроші МВФ можна отримати і без підвищення газових тарифів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути