пʼятниця, 04 листопада 2016 15:37

Дослідники оцінили, наскільки комфортні новобудови

Дослідники оцінили, наскільки комфортні новобудови
Сегодня

Новобудови економ-класу перевищують мінімальні вимоги до них, а нерухомість вищого класу не дотягує до рівня комфорту. Такі дослідження оприлюднили в компанії "Євро-Рейтинг". За рахунок деяких додаткових зручностей забудовники намагаються виграти конкуренцію на ринку. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів директор компанії Григорій Перерва.

"До новобудов економ-класу найменші вимоги. Важливо, щоб будинок був зведений із якісних матеріалів. У третині новобудов цього класу встановлюють автономне чи індивідуальне опалення. Цим приваблюють покупців. У більшості будинків економ-класу передбачене підключення до центрального опалення. У Київській області будинків з індивідуальним чи автономним опаленням до 90%", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 безглуздих вимог власників квартир до орендарів

Додатковими зручностями в найдешевших квартирах можуть бути вищі стелі - до 2,75 м і два чи три ліфти.

"Немає вимог щодо кількості квартир на одному поверсі. В економ-класі є прийнятним 8-10 квартир. Комфортними умовами вважають, якщо на одному поверсі їх 6-7. Із 45 проектів економ-класу в Києві, які ми аналізували, з десяток пропонують 6 квартир на поверсі. При цьому у більшості таких багатоповерхівок є вантажний і пасажирський ліфт. Рідко — два пасажирських або тільки один", - пояснює Григорій Перерва.

"Нерухомість вищого класу може не відповідати декільком параметрам, які її характеризують. Найчастіший недолік - незабезпеченість паркомісцями у підземному паркінгу, у деяких випадках - низькі стелі, неналежне облаштування території або незручне розташування об'єкта", - йдеться у дослідженні.

Покупці квартир у новобудовах стали більше цікавитися енергоефективністю будинків.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники оцінили, наскільки комфортні новобудови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути