Ексклюзиви
понеділок, 17 жовтня 2016 13:59

Експерт розповів, на що звертають увагу покупці квартир

Експерт розповів, на що звертають увагу покупці квартир
Domik.ua

Покупці квартир у новобудовах стали більше цікавитися енергоефективністю будинків. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів керівник професійного клубу забудовників A-realty B2BClub Руслан Земляний.

"Покупці не можуть професійно оцінити енергоефективність будинку, в якому купують квартиру. Але частіше звертають на це увагу. Актуальними стають технологічні рішення та матеріали, які впливатимуть на розмір комунальних рахунків", - говорить Земляний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинки поблизу Києва рекордно подешевшають

За його словами, енергоефективність новобудови стала однією із найбільш вагомих вимог у покупців житла. Зокрема, звертають увагу на якість металопластикових вікон та кількість камер у профілі.

"Йдеться про утеплення стін, якість вікон. Фахівці знають, що різні матеріали для стін дають різне збереження тепла. Тут важливий як матеріал стін, так і утеплювач. Не менш важлива якість профіля вікна, а не тільки кількість склопакетів у ньому. Забудовники приділяють цьому увагу по-різному. Такі правила можуть виконувати і невеликі компанії-забудовники. А деякі дотримуються іншого принципу - бояться здорожчання собівартості квадратного метра хоча б на гривню. Напряму на ціні зараз це не відображається", - каже експерт.

Нагадаємо, нерухомість стала однією з найзбитковіших галузей.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, на що звертають увагу покупці квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути