середа, 12 жовтня 2016 10:12

Донеччанка розповіла, які шуби купують цього сезону
11

Бізнес на шубах у Києві запустити важче ніж у Донецьку. Там було зосереджено більше багатих людей. Про це Gazeta.ua розповідає Світлана Фоміна, засновниця компанії "ХОЧУШУБУ". Вона два роки тому перевезла свій цех з пошиву шуб із Донецька

"За два роки зрозуміла, що кияни не розбираються в хутрі. У першу чергу питають за ціну, - розповідає Світлана. - Асортимент також змінився. Якщо раніше купували довгі шуби, то тепер таких не беруть. Треба практичні речі, які б підходили і під кросівки і під черевики. Навіть на вихід візьмуть швидше охайну шубу- піджак, аніж довгу."

Фоміна одна з небагатьох, кому вдалося перевезти свій бізнес без втрат.

"Для переїзду орендувала велику машину. Шуби поклали на самий низ, зверху – обладнання, в середину цінні головки від машинок з мотором. Все це закидали дитячими велосипедами, стільчиками для годування, матрасиком, пуфами. Коли речі вивозили, машину стали перевіряти, але до шуб не дісталися, - згадує. - Дзеркала прийшли поштою"

Разом зі Світланою переїхав весь колектив.

"Ми самі вчили фахівців, вчилися, експериментували. Зараз у цеху працюють і люди з Києва", – розповідає Світлана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, який бізнес найпопулярніший в Україні

Шуби з норки коштують 30-50 тис грн. Фірма працює тільки зі скандинавським, американським хутром, який закуповує на спеціалізованих аукціонах.

"Цей бізнес досить складний. Шуби продаються сезонно, до того ж вони є предметом розкоші і такі не кожен може собі дозволити, працівників на пошиття знайти дуже складно. Аби мати роботу влітку ми займаємось перешиттям виробів", - пояснила Фоміна.

Зараз ви читаєте новину «Донеччанка розповіла, які шуби купують цього сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути