неділя, 26 лютого 2017 00:17

Де очікують сплеск вакансій навесні

Де очікують сплеск вакансій навесні
ПрофКомп@с

У січні кількість вакансій в агрогалузі зросла в півтори рази, якщо порівнювати з минулим роком. Навесні очікується ще більше пожвавлення галузі. Середня зарплата в галузі — 6-7 тис. грн. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла Олеся Путіна, директор компанії з підбору персоналу Putina Consulting.

"Ринок праці в аграрному секторі залежить від сезонності. Кілька місяців на рік компанії простоюють. Набирають співробітників на сезон. Тимчасові працівники не несуть матеріальної відповідальності за обладнання і машини. Працівникам пропонують нерівномірні і гнучкі графіки роботи. Звідси — нерівномірна оплата праці", - говорить Путіна.

Найбільший попит - на кваліфікованих фахівців. Бракує агрономів, ветеринарів, фахівців із тваринництва, помічників на ферми, доглядачі тварин. Мають вміти працювати з сільськогосподарською технікою. Більшість із претендентів такими вміннями не володіє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За рік вакансій стало вдвічі більше

"Більшість вакансій стосуються роботи в полі. Кілька днів тому кадровик однієї з українських агрокомпаній жалілася, що кілька тижнів не можуть закрити вакансію технічного співробітника. Немає резюме. З'ясувалося, що фактичне місце роботи віддалене від населених пунктів, а зарплата — посередня. Компанії закуповують дороге обладнання, автоматизують виробництво. Збільшується попит на кваліфікований персонал. Шукають працівників, які б уміли працювати з сучасною технікою. Більшість не вміє", - говорить експерт.

Серед найбільш популярних вакансій назвали тестувальника, юрисконсульта та секретаря-адміністратора.

Зараз ви читаєте новину «Де очікують сплеск вакансій навесні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути