четвер, 26 січня 2017 14:03

Чому Росія лишається найбільшим торговим партнером

Чому Росія лишається найбільшим торговим партнером
gazeta.ua

Росія залишається найбільшим торговим партнером України. За 11 місяців минулого року експорт до Російської Федерація склав $3,212 млрд. Із РФ завезли товарів на $4,6 млрд. Це на третину менше, ніж у 2015-му році. Цьому посприяв не бойкот російських товарів, а відмова від російського газу. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив директор Асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко.

"Стали менше купувати газу в Російській Федерації, але він додався до експорту з країн Європи. Віднімати від цього обороту нічого. Товарообіг між Україною і Росією низький", - коментує Дорошенко.

До п'ятірки країн, звідки Україна імпортувала товари, потрапили Китай ($4,202 млрд), Німеччина ($3,873 млрд), Білорусь ($2,509 млрд), Польща ($2,411 млрд). З цих країн імпорт торік збільшився у річному вимірі. Найбільше - з Білорусі та Польщі - на 14,1% і 13,4% відповідно. З Китаю імпорт зріс на 23%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці почали більше купувати товарів

"З Польщі завозять багато товарів - від одягу, техніки до харчів. Багато польських продуктів у Львові. З Німеччини найбільше завозимо обладнання. З Китаю - одяг, електроніку, побутову техніку. З Російської Федерації найбільше завозимо енергоносії та сировину. З решти країн - продукти з високою доданою вартістю", - коментує експерт.

Китай заявляв, що готовий обговорити зону вільної торгівлі з Україною. Китайці оцінили товарообіг з Україною за 2015-й рік у 7 млрд дол.
Зараз ви читаєте новину «Чому Росія лишається найбільшим торговим партнером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути