вівторок, 19 липня 2011 10:07

Цьогорічним українським врожаєм зацікавився найбільший імпортер пшениці

Цьогорічним українським врожаєм зацікавився найбільший імпортер пшениці

Єгипет, найбільший імпортер пшениці в світі, розглядає можливість укладання угод з Україною та Румунією щодо закупівлі зернових.

Про це заявив заступник голови Головного державного управління з постачання товарів Номані Номані в інтерв'ю агентству Bloomberg.

"Ми зараз вивчаємо можливість додавання румунських та українських постачальників до нашого списку. Це залежатиме від декількох факторів, включаючи якість сільськогосподарських культур та експортні можливості країн, особливо в довгостроковій перспективі", — сказав він.

Номані також заявив, що до 22 липня перебуватиме в Росії у складі делегації для зустрічі з тамтешніми урядовцями та приватними зернотрейдерами для обговорення угод про постачання пшениці. Чиновник підкреслив, що метою візиту є бажання єгипетської сторони переконатися у якості пшениці та з'ясувати, чи готова Росія збільшити кількість портів, з яких йде на експорт зерно в Єгипет.

"Єгипет, нині закуповує 5—6 млн т зерна на рік через міжнародні тендери, оскільки обсяги місцевого виробництва є занадто низькими, щоб задовольнити попит у цій найбільш густо населеній країні арабського світу. Тому місцева влада прагне диверсифікувати джерела його постачання", — наголосив Номані.

Єгипет, кількість населення якого нині становить близько 80 млн осіб, використовує імпортну пшеницю для виготовлення соціальних сортів хлібу.

Зараз ви читаєте новину «Цьогорічним українським врожаєм зацікавився найбільший імпортер пшениці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути