середа, 15 червня 2011 11:51

Присяжнюк пообіцяв зібрати врожай рекордною кількістю нових комбайнів

Присяжнюк пообіцяв зібрати врожай рекордною кількістю нових комбайнів

Цього року українські аграрії отримали 500 нових комбайнів.

За словами очільника Мінагрополітики Миколи Присяжнюка, для закупівлі нової техніки у 2010 році було виділено 120  млн грн, а цьогоріч – ще 25 млн на придбання техніки з наступною передачею в лізинг, повідомила прес-служба відомтсва.

Міністр переконаний, що забезпечення виробників новою технікою вперше за останні десятиліття зрушило з "мертвої точки" і що це тільки початок радикального переоснащення технічного блоку аграрного сектору.

"Президент України Віктор Янукович та голова уряду Микола Азаров дали конкретні доручення невідкладно вирішити питання матеріально-технічного забезпечення та переоснащення вітчизняного АПК. В 2010 році виділені конкретні кошти в сумі 120  млн грн на ці потреби, цьогоріч - ще 25 млн на придбання техніки з наступною передачею в лізинг. Таким чином ми зрушили дану проблему з "мертвої точки". Це є вкрай важливим питанням, адже щорічно держава втрачала близько 6 млн т зерна через недостатнє технічне забезпечення та невчасно зібраний врожай", - зазначив Микола Присяжнюк.

За словами очільника Мінагрополітики, цьогоріч на поля уперше вийдуть й дадуть надзвичайно важливий економічний ефект 500 нових комбайнів.

"Нові збиральні машини з ефективністю роботи 1600 га за сезон зберуть урожай на 800 тис. га. Робота нових комбайнів вперше розписана згідно чіткої логістики, є замовлення до кінця року щодо збору ранніх зернових, зернової групи та пізніх культур", - зазначив міністр.

"Послуга збирання врожаю мала б коштувати для вітчизняних виробників близько 400 грн за 1 га. Відтепер аграрії можуть зібрати врожай за меншими цінами – близько 300 грн за 1 га, а подекуди є бізнес-пропозиції менше 300 грн По суті, це і було нашим завданням, бо неминуче підвищення ціни на мінеральні добрива, матеріально-технічне забезпечення, паливно-мастильні матеріали спричинило збільшення собівартості", - наголосив Микола Присяжнюк.

За словами Міністра, це є важливим і при виході на зовнішні ринки: щоб конкурувати, українським аграріям треба мати якомога меншу собівартість зерна.

"Така програма реалізовується державою вперше. І це є вдалий початок запланованого нами масштабного технічного переоснащення аграрного сектору.  Таким чином, через ефективне використання комбайнів ми вирішуємо проблему своєчасного збирання врожаю і недопущення 6 млн т втрат зерна. Мінагрополітики планує за кілька років збільшити комбайновий парк до 7 тис.", - підкреслив Присяжнюк.

Зараз ви читаєте новину «Присяжнюк пообіцяв зібрати врожай рекордною кількістю нових комбайнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути