вівторок, 13 березня 2012 12:45

Бізнесмен похвалив Азарова за пенсійну реформу: "На цьому компліменти закінчуються"

Бізнесмен похвалив Азарова за пенсійну реформу: "На цьому компліменти закінчуються"

Директор інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала вважає, що уряду України вдалося завершити тільки пенсійну реформу.

Про це він сказав на зустрічі прем'єр-міністра Миколи Азарова із керівниками міжнародних компаній.

"Ці непопулярні заходи, які були змушені запровадити у 2010 році, допомогли суттєво скоротити дефіцит бюджету і поновити співробітництво з міжнародним валютним фондом, здешевити держ борг і змінити фінансовий ресурс для приватного бізнесу. Із проведених масштабних реформ я як успішно завершену назвав би пенсійну. На цьому комплімент завершується, тому що ми зібралися, щоб обговорити існуючі проблеми", - зазначив він.

За його словами, на першому місці в Україні проблема корупції, яка, згідно зі статистикою, за останні три роки збільшилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди не відчувають покращення, бо всі гроші ідуть на збагачення купки сімей - Соболєв

"Кому із вас довелося давати хабар?, - перебив його Азаров і звернувся до присутніх. - Підніміть руки. Ми ж домовились по-чесному".

"У присутності телебачення, заступника міністра внутрішніх справ та керівника податкової важко сказати. Ми можемо це розповісти один на один. Самі розумієте, що в держапараті достатньо низькі зарплати, але є хороший приклад Сингапуру, де прем'єр-міністр заробляє більше мільйона доларів, а міністри більше півмільйона. Там мотивація брати хабарі набагато нижча", - відповів Фіала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У рейтингу найгірших економік світу Україна посіла четверте місце

На що Азаров відповів: "А з чого починав Сінгапур? Це зараз найбагатша країна світу і прем'єр може собі дозволити мати зарплату мільйон. Я був у Сінгапурі і він мені розповідав, із чого починав. Він підвів мене до вікна і каже: "У цій калюжі борсалися свині. Ось з чого я починав".

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмен похвалив Азарова за пенсійну реформу: "На цьому компліменти закінчуються"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути