пʼятниця, 28 листопада 2014 17:19

Бензин за день подешевшав на 20-60 копійок

Роздрібні ціни на нафтопродукти в Україні демонструють зниження 28 листопада.

Так, за даними "Консалтингової групи А-95", більшість найбільших операторів знизили вартість палива в своїх мережах на 20-60 коп./л.

В мережах WOG про ОККО вартість дизпалива і бензину А-92 зменшилася на 60 коп/л до позначки до 16,99 грн/л по обох видах палива. Бензин А-95 в мережі WOG знизився в ціні на 40 коп./л, тоді як у найближчого конкурента ОККО зниження склало 50 коп./л.

Істотне коригування цін здійснила мережа Socar за А-92 і ДТ (-64 і -54 коп/л відповідно). Також на 30-50-60 коп./л подешевшали всі види палива на АЗС Shell.

За словами операторів, знизити ціни в роздробі дозволила стабілізація курсу гривні щодо долара США, а також поступове падіння цін на зовнішньому ринку. "Тиждень тому почав падати опт, сьогодні у міру ротації запасів відбувається адекватна реакція роздробу", - повідомив представник однієї з великих мереж АЗС.

Оператори також відзначають можливість для подальшого зменшення цін в Україні. "Сьогодні на $50/т обвалився platt's. При збереженні ціни в Європі і курсу долара, через 10-15 днів ці процеси позначаться на українському роздробі. Великі запаси дизпалива і свіжі надходження бензину на оптовий ринок будуть додатково придавлювати ціну", - повідомило джерело в інший національної мережі.

 
Зараз ви читаєте новину «Бензин за день подешевшав на 20-60 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути