субота, 21 березня 2015 00:31

Міненергетики Росії опублікувало спільну заяву з Україною та ЄК щодо газу

Міненергетики Росії опублікувало спільну заяву з Україною та ЄК щодо газу
Фото: www.radiosvoboda.org

Міністерство енергетики Російської Федерації оприлюднило на своїй сторінці в Facebook спільну заяву за результатами тристоронніх переговорів щодо газу, які пройшли у Брюсселі 20 березня.

Нижче наводимо повний текст документу:

1. З метою розвитку угоди в рамках "зимового пакету" і в світлі Мінської декларації 20 березня у Брюсселі відбулися консультації між Європейською комісією, Російською Федерацією та Україною.

2. Сторони підтвердили, що "зимовий пакет" виконується, забезпечуючи необхідні поставки газу, які забезпечують як покриття внутрішнього споживання в Україні, так і безперебійний транзит в ЄС.

3. Сторони погодилися, що підготовку до постачання наступної зими необхідно почати зараз. У зв'язку з цим сторони домовилися про наступне:

А) Російська Федерація за запитом розгляне можливість поквартального надання знижки на ціну природного газу, передбачену контрактом між "Нафтогазом" і "Газпромом", в розмірі, який відповідає зниженню експортного мита, що надається урядом Російської Федерації.

В) Україна розгляне можливість закупівлі достатніх обсягів газу, необхідних для заповнення сховищ. Україна забезпечує продовження надійного транзиту газу в ЄС.

С) Європейська комісія розгляне можливості того, як вона може докласти максимальні зусилля для надання допомоги Україні в пошуку адекватної фінансової підтримки для закупівлі газу.

4. Ґрунтуючись на цих висновках, сторони погодилися, що група експертів повинна пропрацювати деталі вищезазначених положень і запропонувати проект документа до наступної тристоронньої зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «Міненергетики Росії опублікувало спільну заяву з Україною та ЄК щодо газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути