вівторок, 03 квітня 2012 10:37

Азаров: LNG-термінал даватиме до 10 млрд куб. м зрідженого газу в рік

Азаров: LNG-термінал даватиме до 10 млрд куб. м зрідженого газу в рік
Будівництво LNG-терміналу покликане скоротити споживання російського газу. Фото: profi-forex.org

Проект будівництва LNG-терміналу дозволить Україні до 2017 р. отримувати до 10 млрд куб. м зрідженого газу в рік. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє його офіційний сайт.

Зараз почалася активна підготовка до реалізації проекту з будівництва поблизу Одеси морського комплексу з прийому зрідженого природного газу - LNG-терміналу. За словами прем'єра, після завершення першої черги (до кінця 2014 року), Україна зможе отримувати зріджений газ в об'ємах до 2 млрд куб. м в рік. Через рік цей показник уже становитиме до 5 млрд куб. м, а через три роки - до 10 млрд куб. м.

Раніше повідомлялося, що будівництво терміналу з перевалки зрідженого газу в Україні коштує 846 млн євро.

Будівництво LNG-терміналу належить до пріоритетних національних проектів. Воно також розглядається Кабінетом міністрів як один із заходів щодо скорочення споживання російського газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна хоче взяти участь у будівництві СПГ-терміналу на березі Чорного моря

Спочатку термінал розрахований на прийом азербайджанського газу. Крім того, за словами голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва, скраплений газ на український LNG-термінал може поставлятися з Туреччини.

"На український термінал газ може поставлятися або з Каспійського регіону, або з будь-якої точки світу, але через Босфорську протоку... Є ще один екзотичний варіант - це можливість поставок газу з турецького узбережжя, де, можливо, також буде побудований термінал скрапленого газу", - сказав Каськів.

Зараз ви читаєте новину «Азаров: LNG-термінал даватиме до 10 млрд куб. м зрідженого газу в рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути