пʼятниця, 22 січня 2016 11:14

Антимонопольний комітет виписав Газпрому штраф на 85 мільярдів

Антимонопольний комітет виписав Газпрому штраф на 85 мільярдів
Газпром визнали монополістом в Україні. Фото: finance.bigmir.net

Антимонопольний комітет України оштрафував "Газпром" на 85 мільярдів гривень. Причина штрафу - зловживання на ринку транзиту газу.

Про це голова комітету Юрій Терентьєв написав на своїй сторінці в Facebook.

"Прийнято рішення про зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу магістральними трубопроводами територією України компанією "Газпром", як монопольного покупця. Сума штрафу - 85 мільярдів гривень", - написав він.

У квітні минулого року Кабмін звернувся до Антимонопольного комітету з питання порушень "Газпром" законодавства про захист економічної конкуренції. За словами прем'єра Арсенія Яценюка, сума штрафу в цілому може досягти 10 відсотків від загального обсягу виручки "Газпрому" в Україні.

У грудні АМКУ підтримав Кабмін і визнав "Газпром" монополістом на ринку транзиту газу. 14 січня 2015-го комітет провів перші слухання у справі зловживання "Газпромом" своїм монопольним становищем. Ні на те засідання, ні на засідання 22 січня представники "Газпрому" не з'явилися.

Про це "Інтерфакс-Україна" сказав директор з правових питань "Нафтогаз України" Ярослав Теклюк.

Як повідомляла Gazeta.ua, у вівторок "Газпром" виставив "Нафтогазу України" рахунок за невибраний в третьому кварталі минулого року газ. Вважають, що "Нафтогаз" має перерахувати у 2,55 мильярдів долларів по програмі "бери або плати".

Зараз ви читаєте новину «Антимонопольний комітет виписав Газпрому штраф на 85 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути