вівторок, 19 січня 2016 12:10

Росія виставила Україні новий величезний рахунок за невибраний газ

Росія виставила Україні новий величезний рахунок за невибраний газ

"Газпром" виставив "Нафтогазу України" за III кв. рахунок по take-or-pay у $2,55 млрд. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Россійськое ПАТ "Газпром" у вівторок направило НАК "Нафтогаз України"рахунок на оплату газу, невибраного українською компанією в III кварталі 2015 року з умовою "бери-або-плати". За повідомленням російської компанії, мінімальна річна кількість газу в III кварталі склало 10,485 млрд куб. м газу. Враховуючи це, а також обсяг газу, поставлений "Газпромом" в Україну в III кварталі, "Нафтогазу України" виставлений рахунок на суму $2,549 млрд. "Газпром" чекає оплати рахунку протягом 10 днів ", - йдеться в повідомленні.

На сьогодні сума позовних вимог "Газпрому" до "Нафтогазу" в Стокгольмському арбітражі становить $29,2 млрд. Більшу частину суми складають штрафи за невибирання газу. У разі долучення нових вимог з take-or-pay, сума зросте до $31,75 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Росія виставила Україні новий величезний рахунок за невибраний газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути