четвер, 10 травня 2012 10:27

Аграріям пообіцяли 6,4 мільярда гривень державної підтримки

Аграріям пообіцяли 6,4 мільярда гривень державної підтримки
Відомство Миколи Присяжнюка повідомило, що в 2012 році аграрний сектор отримає 6,4 млрд грн державної підтримки.

В державному бюджеті передбачено, що в 2012 році  аграрний сектор отримає 6,4 млрд грн державної підтримки. Водночас, прогноз надходжень до бюджету від сільгосптоваровиробників становить 44,9 млрд грн, що на 10,7% більше проти 2011 року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства.

"Загалом у державному бюджеті на поточний рік передбачено видатки в обсязі 18,1 млрд грн, в тому числі лише 6,4 млрд грн за рахунок коштів загального фонду та 11,7 млрд грн за рахунок спеціального фонду", - йдеться у повідомленні.

Основні статті витрат - це соціальна сфера села, розвиток агроосвіти та агронауки. Так, кошти загального фонду держбюджету спрямовуватимуться, на підтримку: соціальної сфери села - 16 млн грн, аграрної освіти - 1 млрд 976,5 млн грн,  аграрної науки - 140,1 млн грн.

За основними програмами підтримки розвитку галузей агрокомплексу передбачається спрямувати за рахунок коштів загального фонду  1 млрд 397,4 млн грн (на 224  млн грн менше  проти 2011 року).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко пообіцяв не зволікати з експертизою українського сиру

Підтримка розвитку агропромислового комплексу в основному здійснюється за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету. При цьому слід зауважити, що хоча обсяг спеціального фонду затверджено держбюджетом, підтримка надається виключно в межах фактичних надходжень.

За рахунок коштів спецфонду здійснюється підтримка за такими основними бюджетними програмами: закладання молодих садів, виноградників та ягідників – 1,075 млрд грн, державна підтримка галузі тваринництва - 732 млн грн, формування державного інтервенційного фонду Аграрним фондом, а також закупівлі матеріально-технічних ресурсів для потреб сільськогосподарських товаровиробників, – 7,2 млрд грн, з яких 5 млрд грн підлягає поверненню.

Зараз ви читаєте новину «Аграріям пообіцяли 6,4 мільярда гривень державної підтримки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути