вівторок, 23 серпня 2016 18:45

Затримали медика-інформаторку ДНР

Затримали медика-інформаторку ДНР
Фото: facebook В'ячеслава Аброськіна

Поліція спільно з СБУ затримала в Торецьку на Донеччині 28-річну місцеву мешканку. До липня вона працювала медсестрою у міській лікарні. Про це повідомив головний поліцейський Донеччини В'ячеслав Аброськін.

"Це виявилася місцева "Анна Чапман"- активна прихильниця бойовиків ДНР. На одному з сепарських мітингів у Торецьку познайомилася з жінкою, яка стала її куратором. Через "Однокласники" повідомляла куратору кількість поранених і вбитих українських військових, місця дислокації, факти затримання бойовиків. Коли куратор зажадала убити трьох поранених військових, не виконала цього. Все листування вели в соцмережі. Історію повідомлень зберегли, - написав Аброськін.

Жінка - член інформаторської мережі бойовиків, яку ліквідували на початку серпня, повідомляють в СБУ. Її куратор Олена Чайковська проживає на окупованій території. Вони познайомилися у грудні 2014-го.

Поліція відкрила на жінку кримінальне провадження за сприяння учасникам злочинних організацій і звернулася в обласну прокуратуру за підтримкою обвинувачення. Жінці повідомили про підозру. Вирішується питання щодо тримання її під вартою, повідомляють в СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Затримали медика-інформаторку ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути