неділя, 03 липня 2016 14:31

Фестиваль "З країни в Україну" підбиває перші підсумки на Донбасі - ФОТО
12

Фестиваль "З країни в Україну", що триває на Донеччині, підбиває перші підсумки. Він розпочався у п'ятницю в Покровську. Зараз фестивальні майданчики розташовані в одному з парків міста Бахмут, що раніше називалося Артемівськ.

У Бахмуті працюють основні майданчики фестивалю – ремесла, лекторій, проект "Відкрита бібліотека", науковий, громадський і літературний.

"Це привід зібратися й презентувати свою роботу. У Бахмуті потужний громадський рух. У 2000-х ми провели перші публічні громадські слухання в Україні. Так вдалося відмовити місцеву владу розташувати в нашому районі сховище відпрацьованих ядерних відходів у покинутих рудниках", - каже голова правління громадської організації "Розвиток демократії і жіночих ініціатив "Дія" Лідія Мірошниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Другий день фестивалю - Костянтинівка

Найбільше на фестивалі локацій для дітей.

"Я подивилася фотовиставку кілька разів. Навіть не віриться, що наш край такий красивий, і Україна в цілому. Раніше про це не задумувалася", - каже старшокласниця Катерина.

На фестивалі закінчується перший заїзд. Наступний розпочнеться 8 липня у Лисичанську. Всього фестивальні майданчики відвідають 11 міст.

"Фестивальна культура в Україні з'являється поступово, але вже є. Раніше були лише фестивалі. Цього року, на відміну від попередніх двох, ми веземо в маленькі міста на Сході не готові проекти, а технологію, як це зробити. У кожному з міст маємо своїх локальні команди. Коли захід закінчиться, отримають досвід і зможуть далі створювати свої місцеві проекти", - говорить організатор фестивалю Денис Блощинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині стартував фестиваль "З країни в Україну"

Нагадаємо, фестиваль "З країни в Україну" відбувається третій рік поспіль.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль "З країни в Україну" підбиває перші підсумки на Донбасі - ФОТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути