середа, 15 червня 2016 13:30

Єлісєєв і Сурков у Мінську погоджують вибори на Донбасі - дипломат

Єлісєєв і Сурков у Мінську погоджують вибори на Донбасі - дипломат
lime.apostrophe.com.ua

Присутність замглави Адміністрації президента України Костянтина Єлісєєва та помічника президента Росії Владислава Суркова на переговорах у Мінську означає, що Петро Порошенко дав принципову згоду на якнайскоріше проведення виборів на окупованому Донбасі.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив дипломат Богдан Яременко.

"Україну втягують в активний процес підготовки до виборів в окупації. Він триває, незважаючи на щоденні втрати українських бійців через бойові дії. Коли нас змушують приймати вкрай невигідні для нас рішення в односторонньому порядку, без відповідних поступок протилежної сторони - це результат роботи неякісної дипломатії", - вважає експерт.

"Те, що на черговому раунді перемовин присутні Єлісєєв і Сурков, збільшить шанси на досягнення певних домовленостей та значно прискорить процес. Ці особи наближені до вищого політичного керівництва своїх країн. Розмову про Донбас вже ведуть на найвищому рівні.

Активізація обміну політв'язнями та полоненими разом із присутністю таких персон у Мінську свідчить, що Порошенко остаточно погодив вибори в окупації до кінця літа. Для Путіна - це дуже вигідний результат. Тепер високопоставлені представники сторін улагоджуватимуть технічні моменти та нюанси домовленостей", - вважає Яременко. .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, що Путін хоче за звільнення політв'язнів

Нагадаємо, 5 червня відбудеться чергове засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську. За інформацією видання "Дзеркало тижня", в переговорах візьмуть участь заступник голови АП Костянтин Єлісєєв, а також помічник президента РФ Владислав Сурков. Джерела видання також анонсували участь радників німецького канцлера Ангели Меркель та президента Франції Франсуа Олланда.

Зараз ви читаєте новину «Єлісєєв і Сурков у Мінську погоджують вибори на Донбасі - дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути