понеділок, 10 квітня 2023 08:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Цинізм зашкалює: окупанти крадуть з цвинтарів кам'яні пам'ятники

Цинізм зашкалює: окупанти крадуть з цвинтарів кам'яні пам'ятники
На крадені з цвинтарів плити окупанти наносять прізвища та імена вбитих загарбників. Фото: pixabay.com

На тимчасово захопленій Росією території Луганщини не припиняються випадки насильницького викрадення загарбниками цивільного населення.

У Старобільську росіяни проводять обшуки місць проживання громадян, яких підозрюють у підтримці України, повідомили вранці 10 квітня у Луганській обласній військовій адміністрації. Окупанти вивозять людей у невідомому напрямку і не повертають.

"Поряд, у Чмирівці, в дитячому садочку загарбники демонтували котельню, елементи якої також зникли в невідомому напрямку. Однак, де цинізм зашкалює, так це на Попаснянщині. Там окупанти знімають кам'яні пам'ятники з могил на кладовищах, везуть їх у Кадіївку, де перешліфовують надписи", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поголовна мобілізація, гастролери і тотальне безгрошів'я: як живе окупована Луганщина

Потім на крадені з цвинтарів плити росіяни наносять прізвища та імена вбитих загарбників. Рішення обумовлене тим, що це більш ніж утричі дешевше, ніж замовляти новий пам'ятник.

Вже понад рік під окупацією росіян перебуває Рубіжне на Луганщині. Про рівень медицини в місті каже той факт, що там укотре обіцяють скору появу невропатолога. Звернутися до багатьох вузьких спеціалістів неможливо через їхню відсутність.

Зараз ви читаєте новину «Цинізм зашкалює: окупанти крадуть з цвинтарів кам'яні пам'ятники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути