субота, 08 квітня 2023 09:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Поголовна мобілізація, гастролери і тотальне безгрошів'я: як живе окупована Луганщина

Поголовна мобілізація, гастролери і тотальне безгрошів'я: як живе окупована Луганщина
Нова хвиля "мобілізації" РФ охопила Старобільщину. Фото: pixabay.com

У окупованому росіянами Новопскові на Луганщині чоловіків примусово направляють на медичний огляд, щоб відправити на війну.

Чергова хвиля "мобілізації" РФ охопила також Старобільщину, де повістки знаходять власників на вулицях міста, повідомили вранці 8 квітня у Луганській обласній військовій адміністрації.

"У Лисичанську в районі склозаводу окупанти обстежили будинки, виявили порожні і туди заселяють як російських військових, так і інших гастролерів, які думають, що приїздять на допомогу Донбасу. Ними зайняті вже практично всі будинки", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог влаштував пекельну ніч на Донеччині: є жертви

Щодня в Сіверськодонецьку людям обіцяють якісь соціальні виплати, зокрема й за пошкоджене майно.

"Перша проблема – не зібрати документи, а здати їх. Бо приймають, коли хочуть та в кого хочуть. Друга – відсутність грошей ще з початку року. Минуло більше трьох місяців. Але напередодні так званих перших виборів і не таке пообіцяєш", ‒ скептично зазначають в ЛОВА.

Вже понад рік під окупацією росіян перебуває Рубіжне на Луганщині. Про рівень медицини в місті каже той факт, що там укотре обіцяють скору появу невропатолога. Звернутися до багатьох вузьких спеціалістів неможливо через їхню відсутність.

Зараз ви читаєте новину «Поголовна мобілізація, гастролери і тотальне безгрошів'я: як живе окупована Луганщина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути