субота, 03 березня 2012 11:15

Знайшли невідомий раніше твір молодого Моцарта

Знайшли невідомий раніше твір молодого Моцарта

Нікому не відомий досі твір Вольфганга Амадея Моцарта виявлено в Тіролі. Про це повідомив сьогодні Міжнародний фонд Моцартеум, який розташований в Зальцбурзі і збергає найбільше зібрання рукописних творів Моцарта.

Знахідка була зроблена співробітниками тірольського інституту музичних досліджень Інсбрукського університету. Під час перепису манускриптів для Міжнародного каталогу музичних джерел було виявлено ??рукописний нотний зошит, датований приблизно 1780 роком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бетховен тричі закохувався

В нього один з тірольських переписувачів нот записав фортепіанну п'єсу, яка, за одностайним визнанням музикознавців, "однозначно належить молодому Моцарту".

Експерти Моцартеуму не мають на цей рахунок жодних сумнівів, підкреслюється в повідомленні фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецькі музиканти зібрали у Вінниці аншлаг

Музична п'єса буде представлена ??й виконана перед публікою 23 березня в Зальцбурзі в одному із залів будинку, де проживав Моцарт.

Раніше, в 2006 році, при детальному вивченні нотного зошита сестри Моцарта Наннерль музикознавцям також пощастило виявити не відомі раніше фортепіанні п'єси композитора.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли невідомий раніше твір молодого Моцарта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі