середа, 10 серпня 2016 16:10

Засновник українського монархізму став героєм роману

Засновник українського монархізму став героєм роману

На Форумі видавців у Львові письменниця Таня Малярчук вперше представить книжку "Забуття". ЇЇ головним героєм став засновник українського монархізму В'ячеслав Липинський. Роман виходить у "Видавництві Старого Лева".

У книжці переплітаються 2 сюжетні лінії, історична та сучасна: політика і мислителя В'ячеслава Липинського та сучасної жінки, яка досліджує старі газети, щоб віднайти власну ідентичність.

"Забуття" — це мій роман про ХХ століття, мої сто років втраченої пам'яті. Це - спроба згадати забуте. А також об'єднати індивідуальне і колективне українське, історичну достовірність і художню вигадку, кохання і покликання, божевілля і здоровий глузд. Його основою стало життя політика-невдахи і пристрасного мислителя В'ячеслава Липинського. Українці дуже перед Липинським завинили. Але ще більше вони завинили перед самими собою, бо були надто слабкими, аби не стати жертвою", - каже Таня Малярчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбагатшого письменника 2016 року

Таня Малярчук — авторка кількох збірок короткої прози і роману "Біографія випадкового чуда". Авторка вкладає розповідь про Липинського в уста молодої жінки, героїні роману, нашої сучасниці.

Нагадаємо, що 2015 року російське видавництво видало книгу "Небо этого лета. Рассказы украинских писателей" , до якої увійшли твори Тетяни Малярчук.

Зараз ви читаєте новину «Засновник українського монархізму став героєм роману». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі