вівторок, 04 лютого 2014 16:30

"За 20 хвилин навчить людину співати" - у Києві мюзикл від унікального болгарського композитора
6

Репетиція мюзиклу
Фото: Фото надане учасниками
Репетиція мюзиклу
Репетиція мюзиклу
Репетиція мюзиклу
Репетиція мюзиклу

Молоді актори з України та Болгарії представлять у Києві відомий французький мюзикл "Notre Dame de Paris" під акомпонемент відомого болгарського композитора Данко Йорданова.

"Це акустичний камерний концерт без мікрофонів. На сцені буде лише рояль та актори, - розповідає про майбутній виступ українська акторка Вікторія Антон. - Наш хор складається з 30-ти людей. Дев'ятеро акторів з Болгарії і двадцять один актор з України".

Співатимуть актори мовою оригіналу.

Уперше українські виконавці показали свою роботу з музичною майстернею Данко Йорданова в травні минулого року. За тиждень вивчили 22 пісні і зробили концерт в Києві. Нинішній українсько-болгарський проект презентують вперше.

Данко Йорданов не лише викладає унікальну систему вокального виховання в театральному вузі в Софії. Він композитор, диригент, піаніст і автор творів для симфонічного оркестру, музики до кіно та вистав. Під його музичним керівництвом створено більше 200 мюзиклів.

"Данко перш за все композитор. Не вокальний педагог. Але має великий досвід роботи з акторами у постановці мюзиклів. І за усі ці роки створив цю систему вокального виховання. Зібрав усі найновіші системи в джазовому, естрадовому співі" - розповідає про болгарського композитора Вікторія Антон.

"Він надзвичайно добре чує. Якось була на занятті для акторів лялькового театру, по суті для людей, які від вокалу надзвичайно далекі. За 20 хвилин він міг навчити людину співати. А за три роки актор уже виростав в доволі професійного співака", - додає учасниця майстерні.

"Маємо різні завдання на тренуваннях. Наприклад, можемо 20 хвилин мовчки співати. Без звуку. Просто відкриваємо роти і концентруємося. Потім, в певний момент, композитор дає нам знак увімкнути голос. Людина дуже швидко може всього навчитися. Потрібна лише велика концентрація", - додає акторка.

5 та 6 лютого концерт відбудеться у Будинку актора (вулиця Ярославів Вал, 7), 7 лютого у Молодому театрі (вулиця Прорізна, 17). Початок усіх виступів о 19:00. Квитки можна придбати безпосередньо перед концертом.

Поки, пропонуємо переглянути запис репетиції українсько-болгарської майстерні. Працював над роликом режисер Дмитро Захаревич.

"Notre Dame de Paris" - відомий французько-канадський мюзикл, створений за мотивами однойменного роману Віктора Гюго. Прем'єра відбулася 16 вересня 1998 року у Парижі на сцені Palais des congrès de Paris. Мюзикл потрапив у Книгу Рекордів Гіннеса, як найуспішніший за перший рік роботи. Найвідоміша пісня мюзиклу - "Belle" - була написана першою і стала світовим хітом.

Зараз ви читаєте новину «"За 20 хвилин навчить людину співати" - у Києві мюзикл від унікального болгарського композитора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі