середа, 29 січня 2014 12:37

У США викрали скрипку Страдіварі вартістю 3 млн доларів

У США викрали скрипку Страдіварі вартістю 3 млн доларів

В американському місті Мілуокі (штат Вісконсін) викрадена скрипка Страдіварі. Як повідомили у вівторок представники місцевої поліції, інструмент, виготовлений майже 300 років тому, був вкрадений у концертмейстера Симфонічного оркестру Мілуокі Френка Елмонда.

Інцидент стався в понеділок пізно ввечері на автомобільній парковці лютеранського коледжу, де оркестр виступав з концертом. Злочинець вдарив Элмонда електрошокером, вихопив у нього скрипку, а потім зник у невідомому напрямку на фургоні, за кермом якого був його спільник. Поліції поки не вдалося вийти на слід грабіжників.

Викрадений інструмент, виготовлений в 1715 році, відомий у музичних колах як "Страдіварі Ліпінського". Його власником був польський скрипаль-віртуоз і композитор Кароль Ліпінський (1790-1861), а до нього - італійський скрипаль Джузеппе Тартіні (1692-1770), який є автором знаменитої "Диявольської трелі", яка вважається одним з найскладніших скрипкових творів у світі.

"Скрипка Ліпінського" була передана Елмонду у безстрокове користування якимись людьми, які мають "тісні зв'язки з Мілуокі". За даними ЗМІ, вартість інструменту порівнянна з вартістю іншого скрипки Страдіварі, проданої в 2006 році за 3,5 млн доларів.

Зараз ви читаєте новину «У США викрали скрипку Страдіварі вартістю 3 млн доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі