вівторок, 28 січня 2014 13:00

У США помер легендарний фолк-музикант

У США помер легендарний фолк-музикант
Фото: Reuters

У США на 95-му році життя помер фолк-співак Піт Сігер. Він помер 27 січня в місті Бекон, штат Нью-Йорк, де проживав останні роки. За словами онука Сігера, виконавець останні шість днів перебував у лікарні.

Сігер відомий як один з перших популяризаторів фолк-музики в США, починаючи з 1940-х років. Однією з найвідоміших його пісень є "Where Have All the Flowers Gone?", вона стала антивоєнним гімном.

Піт Сігер народився в Нью-Йорку в 1919 році. Його батьки отримали класичну музичну освіту, проте сина не змушували займатися музикою - він за власною ініціативою освоїв укулеле. У 1948 році Сігер заснував один з своїх найвідоміших проектів - квартет The Weavers, творчість якого викликала зростання інтересу до фольку в середині XX століття.



Сігер неодноразово ставав лауреатом премії "Греммі". Зокрема, у 1993 році Американська академія звукозапису відзначила його почесною нагородою за внесок у розвиток музики. У 1997-му виконавець отримав "Греммі" за альбом "Pete", в 2009-му - за платівку "At 89". Крім того, в 2011 році запис "tomorrow's Children - Pete Seeger with the Rivertown Kids and Friends" була визнана академією кращим музичним альбомом для дітей.

У 1961 році Піт Сігер уперше дав концерт у СРСР. Виступ американського музиканта відбувся в концертному залі імені Чайковського.

Зараз ви читаєте новину «У США помер легендарний фолк-музикант ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі