вівторок, 21 червня 2016 20:29

Віктор Андрієнко розповів про роботу над мультфільмом "Микита Кожум'яка"

Віктор Андрієнко розповів про роботу над мультфільмом "Микита Кожум'яка"

На прес-конференції з нагоди презентації мультфільму "Микита Кожум'яка" продемонстрували трейлер історії українського хлопчика зі щирим серцем та детальніше розповіли про мультфільм, що вийде у прокат у грудні цього року.

У трейлері мультфільму вміщено усе, що привертає і втримує увагу малих глядачів: спецефекти, незвичні персонажі, магія, дракон та, врешті-решт, равлик з трьома очима.

Мультфільм "Микита Кожум'яка" брав участь у Каннському кінофестивалі й отримав контракти на кінотеатральний показ в 15 країнах світу.

Стрічка вийде у прокат в грудні цього року.

Віктор Андрієнко, постановник сцен, 56 років:

Я показав біля десяти хвилин мультфільму на дитячому кінофестивалі в Одесі. У дітей просто неймовірно емоційна реакція! Можливо, ми з Вами дивимося на цей мультик трохи з іронією, та дітям подобається.

"Микита Кожум'яка" може потрапити до книги рекордів Гіннеса. Це перший повнометражний анімаційний фільм у 3D, що зроблений за часи незалежності України. У світовому прокаті стрічка буде називатися не "Микита Кожум'яка", бо закордоном не зрозуміють, хто це. Саме тому ми обрали іншу назву - "Прокляття дракона".

Наш мультик відрізняється від американських. Ми взяли за основу трипільську культуру: вивчали специфіку будинків, які зводили у той час. І навіть малюнок, що йде у Микити по шевроні, до речі, теж трипільський. Ми запрошували фахівця, який спеціалізується на історії трипільської культури, щоб створені ескізи повністю відповідали задуму. Ходили до музею, шукали щось автентичне. У якому ще фільмі Ви бачили равлика з трьома очима?

До речі, відомий російський мультик "Альоша Попович…" зроблений українськими аніматорами. Та й взагалі, понад 70 % усіх їхніх мультфільмів зроблені українськими фахівцями. Починаючи з "Іллі Муромця", все знімається в Україні. Наші аніматори працювали також у Канаді, у Чехії, в Угорщині. Однак тепер, на жаль, багато професійних аніматорів працюють закордоном.

Дмитро Білінський каже, що з тобою будуть рахуватися на міжнародні арені, якщо ти маєш хоча б вісім фільмів. Не існує в світі такого, щоб уже на першій роботі було таке зацікавлення. Всі чекають другу, третю стрічку, тоді можна побачити рівень.

Сергій Сивохо, озвучувач:
Так вийшло, що я не зміг знятися в "Єралаші". Саме тому, я наче в боргу перед дитячим кіно. Я винен дітям! Тому я із задоволенням погоджуюся на будь-який дитячий проект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український мультфільм "Микита Кожум'яка" вийде у світовий прокат

Дмитро Белінський, продюсер, 41 рік:

Зауважу, що інтерес до фільму проявило шість компаній із Америки. Утім, вони люди прагматичні, тому фінальне рішення буде ухвалено тоді, коли фільм буде повністю готовим. Зі свого боку, ми оберемо найвигіднішу пропозицію. Плануємо взяти участь у Торонтському кінофестиваль, у програмі якого покажемо мультфільм. Як правило, підписаний контракт з США є орієнтиром придбання прав для всіх інших країн.
Ми поставили для себе ціль усіма можливими шляхами зробити так, щоб мультфільм "Микита Кожум'яка" переглянуло якомога більше людей. Наша ціль – мільйон глядачів.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Андрієнко розповів про роботу над мультфільмом "Микита Кожум'яка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі