середа, 29 березня 2017 09:00

Відчував себе як у концтаборі – актор про любовну сцену з Мерилін Монро

Відчував себе як у концтаборі – актор про любовну сцену з Мерилін Монро
Кадр з фільму "У джазі тільки дівчата": сцена у потязі. ФОТО: ukr.media

29 березня 1959 року на екрани вийшла музична кінокомедія "У джазі тільки дівчата" за участю Мерилін Монро і Тоні Кертіса. Американський кіноінститут назвав фільм режисера Біллі Вайлдера найкращою комедією всіх часів. Усесвітньої популярності здобули також пісні зі стрічки, зокрема I Wanna Be Loved by You у виконанні знаної блондинки.

Історія відбувається в Америці наприкінці 1920-х під час сухого закону. Двоє друзів-музикантів, саксофоніст Джо й контрабасист Джері, у пошуках роботи перебиваються з хліба на воду. Є дві вакансії у джаз-ансамблі на період виступів у Флориді, однак туди беруть винятково жінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінку вразила сцена розп'яття – померла на прем'єрі фільму

Одного разу хлопці стають свідками озброєного конфлікту між бандами мафіозі, і ледве уникають розправи. Ватажок одного з кримінальних угруповань – "Гетри" Коломбо – вирішує знайти та знищити двох свідків. Усвідомлюючи небезпеку, Джо та Джері продумують шлях втечі із Чикаго. Вони переодягаються у жіночі сукні, туфлі й називають себе Дафною та Джозефіною, щоб приєднатися до жіночого джаз-ансамблю і відправитись до Флориди потягом.

У вагоні парубки знайомляться з чарівною солісткою ансамблю "Серденько" Кейн (справжнє прізвище – Ковальчик - Gazeta.ua). Обоє зачаровані нею, починають боротися за симпатію артистки.

Актор Тоні Кертіс (грав закоханого в Ковальчик саксофоніста. - Gazeta.ua) згадував, що під час зйомок любовної сцени з Мерилін Монро в кімнаті був "чортовий натовп народу". Знімальна група коментувала кожен їхній рух. І бажання в Кертіса було лише одне – щоб усе скоріше закінчилося. Журналістам він заявив: через погляди сторонніх людей під час любовної сцени відчував себе як у концтаборі. Наступного дня в усіх газетах з'явилися заголовки на кшталт: "Цілувати Мерилін Монро – все одно, що цілуватися з Гітлером".

Біллі Вайлдер (1906-2003) – американський кінорежисер і сценарист польсько-єврейського походження, шестикратний лауреат премії "Оскар".

Зараз ви читаєте новину «Відчував себе як у концтаборі – актор про любовну сцену з Мерилін Монро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі