Ексклюзиви
субота, 25 лютого 2017 09:00

Жінку вразила сцена розп'яття – померла на прем'єрі фільму

Жінку вразила сцена розп'яття – померла на прем'єрі фільму

Прем'єра історичної драми "Страсті Христові" режисера Мела Гібсона пройшла 25 лютого 2004-го в США, Канаді, Австралії та Новій Зеландії. У перший день показу фільму в кінотеатрі знепритомніла 56-річна Пеггі Скотт. Жінку вразила сцена розп'яття Ісуса. Невдовзі глядачка померла в одній з лікарень Канзасу (США), куди її госпіталізували.

У стрічці відтворено останні 12 годин земного життя Ісуса Христа. Починаючи з його молитви в Гетсиманському саду, закінчуючи коротким описом воскресіння.

Під час зйомок актор, який зіграв Ісуса, Джим Кевізел отримав численні травми. Через багатошаровий грим його тіло покрилося пухирями – не міг спокійно спати. Кевізела двічі по-справжньому ляснули батогом. Вивихнули плече. Вдарила блискавка. Після зйомок стрічки актора госпіталізували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автор фільму "Страсті Христові" подав до суду на Мела Гібсона

Фільм зняли повністю на арамейській мові та латині. Після його виходу режисера звинувачували в антисемітизмі (у вузькому значенні – неприязне ставлення до євреїв). Попри це "Страсті Христові" зібрали в прокаті понад $600 млн.

"Це фільм про любов, надію, віру і прощення, – говорить Мел Гібсон. – Ісус помер для всього людства, постраждав за нас усіх. Настав час повернутися до цього основного послання".

Мел Гібсон (1956) – австрало-американський актор, режисер, сценарист і продюсер, лауреат двох премій "Оскар" і премії "Золотий глобус" (1996) за режісерську роботу над драмою "Хоробре серце". Почесний офіцер ордена Австралії.

Зараз ви читаєте новину «Жінку вразила сцена розп'яття – померла на прем'єрі фільму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі