понеділок, 23 січня 2017 15:27

Вибухи, тістечка і герби - українські художники привезли картини, показані в США

Вибухи, тістечка і герби - українські художники привезли картини, показані в США

25 січня у київській Voloshyn Gallery відкриють виставку "Нові перспективи: 8 сучасних художників з України". Це виставка восьми провідних українських художників, успішно продемонстрована у Нью-Йорку, США.

На експозиції у США сучасне українське мистецтво куратори представили як феномен. Митці порушують питання духовного виміру сучасної людини та проблему вибору. На ці два питання в експозиції вісім різних точок зору. Представлені роботи Миколи Маценко, Олега Тістола, Артема Волокітіна, Тетяни Маліновської, Михайла Деяка, Анни Валієвої, Степана Рябченка та Романа Мініна.

Микола Маценко висловлює свої ідеї за допомогою символічних "гербів". Його роботи одночасно нагадують поп-арт і старовинний фольклорний орнамент. Він покаже роботи з зображенням колорадських жуків – символічний натяк на окупацію Криму. Михайло Деяк представить живописні полотна із серії Klitschko Brothers Emotions, яку вперше представили 2014 року на Art Kyiv Contemporary. Артем Волокітін експонує цикл "Салюти", присвячений руйнуванню і творенню. Художник створює зображення жахливих фізичних явищ, перед якими людина усвідомлює свою смертність. Зазвичай це вибухи, засухи й потопи. Графічне тло його робіт нагадує техніку гравюри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Носимо картини Нью Йорком" - виставка 8 українських художників у США

Тетяна Маліновська у серії робіт Easygame в образі тістечка показала Вавилонську вежу. Олег Тістол представить роботи із серії "Ю. Б. К", над якою працював більш ніж 9 років. Зображена ним пальма з набережної Ялти уособлює образ втраченого раю, місця відпочинку, яким для українців був Крим. Водночас пальма – це образ рукотворності, підміни і штучності. Кожен з майстрів працює у своїй впізнаваній манері. Порушує у своїх роботах теми національної ідентифікації, руйнування і відродження, а також пошуку себе.

Відкриття виставки о 19:00 за адресою: вул. Терещенківска, 13. Вхід вільний.

З 1 по 20 грудня в Нью-Йорку відбувалася виставка 8 українських художників. У рамках проекту "Нові перспективи: 8 сучасних художників з України" наші митці презентували нові оригінальні, сміливі грані вітчизняного мистецтва.
Зараз ви читаєте новину «Вибухи, тістечка і герби - українські художники привезли картини, показані в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі