понеділок, 16 липня 2012 11:09

У віці 95 років померла голлівудська зірка Селеста Холм

У віці 95 років померла голлівудська зірка Селеста Холм
Селеста Холм (у центрі) на церемонії вручення "Оскара" 20 березня 1948. Фото: golos-ameriki.ru

Американська актриса Селеста Холм, володарка премій "Оскар" і "Золотий глобус" померла в Нью-Йорку у віці 95 років, повідомляє Бі-бі-сі.

Актриса страждала раком шкіри, у неї було також хворе серце і підвищений кров'яний тиск. На початку цього місяця її доставили в лікарню з діагнозом "зневоднення" проте виписали 13 липня. Через два дні вона померла в своєму будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пішов з життя засновник історичного абстрактного живопису

Акторську кар'єру Холм почала після розлучення з першим чоловіком в 1939 році, вона зіграла ряд ролей в театрі. У кіно вона стала зніматися з 1946 року, після того як уклала контракт з кінокомпанією 20th Century Fox. Через рік вона зіграла одну з героїнь у фільмі "Джентльменська угода", за яку і отримала "Оскар" та "Золотий глобус" в номінації "Краща жіноча роль другого плану".

Надалі Холм зосередилася на грі у театрі, але в той же час періодично грала різні ролі в телесеріалах і кінофільмах.

У Холм було п'ятеро чоловіків і двоє синів. Один з її дітей - Тед Нельсон - відомий як винахідник поняття "гіпертекст". Востаннє Холм вийшла заміж в 2004 році, її обранцем став 41-річний оперний співак Френк Беза.

Зараз ви читаєте новину «У віці 95 років померла голлівудська зірка Селеста Холм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі