субота, 14 липня 2012 12:05

Помер знаменитий Річард Занук - продюсер фільму "Щелепи"

Автор: Фото: Reuters
  Річард Занук зі своєю дружиною Лілі Фіні Занук тримають свої "Оскари"
Річард Занук зі своєю дружиною Лілі Фіні Занук тримають свої "Оскари"

У США помер відомий голлівудський продюсер Річард Занук, передає Reuters з посиланням на його офіційного представника Джефа Сандерсона.

Повідомляється, що Річард Занук помер 13 липня у віці 77 років. Причиною його смерті став серцевий напад. За даними американських ЗМІ, продюсер помер у колі сім'ї в своєму будинку в Лос-Анджелесі.

Річард Занук народився в родині кінопродюсера Дерріла Занука. За свою більш ніж п'ятдесятирічну кар'єру він взяв участь у створенні безлічі фільмів. Під час його керівництва студія XX Century Fox випустила такі фільми, як "Звуки музики" (1965р.), "Петтон" (1970р.), "Французький зв'язковий" (1971р.). Всі ці фільми отримали премію "Оскар" за кращий фільм.

Пізніше Річард Занук співпрацював з компанією Warner Brothers і брав участь у створенні картини "Шофер міс Дейзі" (1989р.), що отримала 4 нагороди американської кіноакадемії, в тому числі - за найкращий фільм.

Іншими відомими картинами, в створенні яких Річард Занук брав участь, є "Щелепи" Стівена Спілберга (1974р.), "Афера" (1973р.) та "Кокон". За свій внесок в кіноіндустрію він був удостоєний спеціального призу американської кіноакадемії в 1991р.

Останніми працями Річарда Занука в кіно стало продюсування картин Тіма Бертона - "Чарлі і шоколадна фабрика", "Аліса в країні чудес" і "Похмурі тіні".

Крім того, однією із заслуг Річарда Занука є організація разом зі своєю дружиною 72-ї церемонії вручення нагороди Оскар у 2000 році.

Зараз ви читаєте новину «Помер знаменитий Річард Занук - продюсер фільму "Щелепи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути