понеділок, 26 грудня 2016 13:30

В Україні покажуть фільм-номінант Каннського кінофестивалю

В Україні покажуть фільм-номінант Каннського кінофестивалю

У мережі з'явився український трейлер фільму "Патерсон" американського режисера Джима Джармуша. Романтична комедія стала номінантом на "Золоту пальмову гілку" за найкращий фільм цьогорічного Каннського кінофестивалю.

Назва картини - це ім'я голового героя та назва міста, у якому він живе. На екрані показаний тиждень з життя водія з штату Нью-Джерсі. У головній ролі знявся Адам Драйвер, чиє прізвище перекладають з англійської як "водій". Він у вільний час складає вірші для коханої дружини Лори. Ховає їх у стіл і навіть не мріє публікувати. Проте одна подія змінює його плани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втекти з безлюдного острову чоловіку заважає червона черепаха

"Історія Патерсона - це поезія, розказана мовою кіно. Це розповідь про красу буденності. Про диво життя і кохання. Про те, що можна бути героєм щодня, добре виконуючи свою роботу. Просто щиро піклуючись про близьких. Просто слухаючи тих, хто цього потребує. Проживаючи життя осмислено. Це світле та іронічне кіно для кожного. Джармуш - один з найвідоміших незалежних режисерів сучасності. "Патерсона" після прем'єри у Каннах критики назвали найкращою роботою кінематографіста нового тисячоліття", - каже прес-аташе компанії "Артхаус трафік" Анастасія Сідельник.

Бульдог Марвін зіграв улюбленця Патерсона, з яким той щовечора ходив у бар. Після зйомок собака загинув. У Каннах Марвіну присудили приз Palm Dog – спеціальну премію для собак-кіноакторів. Прем'єра стрічки в Україні відбудеться 16 лютого 2017 року.

У мережі з'явився український трейлер фільму французького режисера Жерома Саля "Одіссея". В український прокат він вийде 29 грудня.

Зараз ви читаєте новину «В Україні покажуть фільм-номінант Каннського кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі