пʼятниця, 01 листопада 2013 11:15

У Києві покажуть ретроспективу режисера найпровокативнішої прем'єри цього року
5

Кус-кус і барабулька
Кус-кус і барабулька
Виверт
Виверт
Життя Адель

На початку листопада в український прокат виходить довгоочікувана і найвідвертіша прем'єра цього року "Життя Адель" Абделатіфа Кешиша. Напередодні прем'єри фільму в Києві покажуть міні-ретроспективу режисера. У програмі - його відомі роботи "Кус-кус і барабулька" та "Виверт".

Фільм "Виверт" режисер зняв у 2003 році. Ця підліткова мелодрама про перше кохання, була відзначена чотирма преміями "Сезар" як "Кращий фільм", "Кращий режисер", "Кращий сценарій" і "Найбільша багатообіцяюча актриса" (Сара Форестьє).

Трагікомедія "Кус-кус і барабулька" (2008) принесла Кешишу не тільки 4 премії "Сезар" в тих самих категоріях, що і "Виверт", а й чотири нагороди Венеціанського міжнародного кінофестивалю, включаючи Спеціальний приз журі. Картина розповідає історію шістдесятирічного Слимана Бейжі, який після втрати роботи вирішує відкрити власний ресторан на старому кораблі.

Міні-ретроспективу режисера покажуть мовою оригіналу з українськими субтитрами. Сеанси пройдуть у кінотеатрі "Жовтень" у Києві.

А новий фільм французького режисера Абделатіфа Кешиша стартує в прокаті з 7 листопада.

"Життя Адель" - еротична мелодрама про любов і дорослішання. Фільм заснований на сюжеті графічного роману "Синій - самий теплий колір". Світова прем'єра картини відбулася на Каннському кінофестивалі і завоювала головний приз. Журі вручило "Золоту пальмову гілку" трьом - режисерові і двом актрисам, які виконали головні ролі.

Прокатна монтажна версія фільму вийшла на великі екрани Франції 9 жовтня і одразу потрапила в першу сходинку бокс-офісу - за прем'єрний вікенд її подивилися більше 260 тисяч глядачів.

Зараз ви читаєте новину «У Києві покажуть ретроспективу режисера найпровокативнішої прем'єри цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі