понеділок, 02 липня 2012 18:38

В Аргентині видали книгу з чорнилами, які зникають

Автор: Фото: novostiliteratury.ru
  Видання має на меті "розкрути" молодих авторів
Видання має на меті "розкрути" молодих авторів

Ідея одноразової книги, зі сторінок якої під час читання зникає текст і власнику, який бажає перечитати книгу, доводиться купувати новий екземпляр ще порівняно недавно використовувалася хіба що в творах сатиричної фантастики.

Приблизно таким чином книговидавцям пропонували боротися зі зниженням попиту на літературу - одна книга може бути прочитана багато разів, та ще до того ж не однією людиною. Що зрозуміло знижує прибутковість книговидавничих підприємств, а то і зовсім змушує їх терпіти збитки. Одноразові книги повинні були повернути до норми падіння попиту на книги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для дорослих видали книгу про хлопчика, який хоче лишатися дитиною

Автор: Фото: novostiliteratury.ru
  Чорнила зникають поступово під дією світла й повітря
Чорнила зникають поступово під дією світла й повітря

Саме такий концепт книги був недавно представлений незалежним аргентинським видавництвом Eterna Cadencia. Антологія молодих авторів "El Libro Que No Puede Esperar" ("Книга, яка не чекає") була видрукувана спеціальним чорнилом, яке за кілька годин зникає з паперу під впливом повітря й світла. Щойно видрукувані екземпляри негайно поміщають в герметичну упаковку і в такому вигляді відправляють у книжкові магазини.

Таким незвичайним чином видавництво вирішило привернути увагу читачів до творчості молодих авторів, ще невідомих широкій публіці. Видавничий коментар до даної книги зазначає, що зроблена вона була для того, щоб стимулювати людей негайно починати читати придбані книги, а не відкладати їх на місяці й роки.

Саме так, в порядку, близькому до примусового, на думку видавців, можна ознайомити читача з новими авторами, які не мають можливості чекати роками свого визнання.

Зараз ви читаєте новину «В Аргентині видали книгу з чорнилами, які зникають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі