неділя, 26 березня 2017 13:22

"Усі ми – солдати на цій війні. Маєш зробити вибір, у якій ти армії" - Скрипка

"Усі ми – солдати на цій війні. Маєш зробити вибір, у якій ти армії" - Скрипка
Олег Скрипка розповів у яких регіонах українці мають найбільш стійку національну позицію. Фото: прес-служба

Лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка розповів, у яких регіонах українці мають найбільш стійку національну позицію.

Кожен громадянин України для себе має виробити чітку позицію. Тяжіння до російської попси, взагалі культури — це відсутність цієї позиції. "Русскій мір" має серйозного союзника у нашій країні — низький рівень інтелекту українців. Люди не розуміють, що ними маніпулює ворог. У війні на Донбасі з кремлівськими агресорами усі ми задіяні. Усі — її солдати. Потрібно обрати, у якій ти армії. Або цей вибір зроблять за тебе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни з українцями, як садисти з мазохістами - Скрипка

Як не дивно, найбільш стійкої національної позиції зараз притримуються жителі прифронтових областей. Харків'яни у 2014-му побороли хвилю сепаратистських настроїв у себе. Не дозволили створити "ХНР". Не в останню чергу завдяки таким культурним лідерам, як Сергій Жадан.

За останні два роки мав багато концертів у Дніпрі. Там дуже сильна патріотична енергія. Відчув це на різдвяному фестивалі "Країна мрій" у цьому місті. Україномовних більшає.

Міська рада Дніпра запропонувала взяти участь у створенні маршу нової української армії. Разом з військовим оркестром презентували його 22 січня у День соборності під час відкриття пам'ятника на честь злуки УНР та ЗУНР. В основу маршу лягла авторська пісня "Зродились ми великої години" на слова поета Олеся Бабія. З 1932 року це був гімн ОУН. Долучив до роботи над цим маршем співаків-патріотів — Тараса Чубая, Сашка Положинського, Сергія Фоменко, Олега Михайлюту, Івана Леньо і Тараса Компаніченко. У листопаді минулого року також за сприяння міської ради дніпрянам вдалося отримати для своїх козацьких пісень статус нематеріальної спадщини людства від міжнародної організації захисту пам'яток ЮНЕСКО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З'явилося відчуття, що ми починаємо вигравати війну"

Південний-схід усвідомлює — якщо не матимуть чіткої національної позиції, їх можуть втягнути у війну. Дніпропетровщина — історичні козацькі землі. За однією з наукових теорій земля впливає на свідомість і характер людей. Як би сильно не були зросійщені ці території, їх жителі залишаються українцями.

"Воплі Відоплясова" — перший український рок-гурт. Створений у 1986 році. Лідер гурту — вокаліст Олег Скрипка. "ВВ" — засновники українського рок-н-ролу та нео-стилю етно-рок. Випустили шість студійних альбомів, три концертних та пять неофіційних. У листопаді минулого року повідомили, що працюють над новою платівкою. Вона буде у панківському стилі раннього "ВВ".

Зараз ви читаєте новину «"Усі ми – солдати на цій війні. Маєш зробити вибір, у якій ти армії" - Скрипка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі