четвер, 04 квітня 2013 09:57

Українцям покажуть іспанське кіно про прибульців, зморшки та як "продавали" дощову воду
15

Міцний сон
Міцний сон
Міцний сон
Зморшки
Зморшки

Українцям покажуть п'ять обраних іспанських стрічок, відзначених на міжнародних фестивалях. Від завтра починається тиждень іспанського кіно.

Найтитулованіший фільм збірки - "Міцний сон" Жауме Балагуеро. Картина отримала 6 премій Ґауді та була номінована на премію Гойя за найкращу чоловічу роль та фільм. Одна з найцікавіших фантастичних стрічок минулого року – "Прибулець із космосу" Начо Вігалондо. "Немає спокою для нечестивих" Енріке Урбізу також був відзначений преміями Гойя. Це історія про екс-інспектора Сантоса Трінідада, який забагато п'є і надто мало працює. Одного вечора він стає співучасником потрійного вбивства у клубі. Після цього намагається прибрати усі сліди...

Щонайменше три стрічки вдовольнять найпримхливішого шанувальника іспанського кіно.

Міцний сон

Головний герой Сезар працює швейцаром у великому житловому будинку, в Барселоні. Здається, що він маленька непомітна людина, яка лише відкриває та закриває двері, але насправді він той, хто помічає та знає про жителів багатоквартирного будинку абсолютно все.

Утім, хлопець має один секрет: його єдине бажання в житті – зробити оточуючих людей нещасними. А коли він знайомиться з Кларою, найбільш життєрадісною жителькою, його хвороблива потреба переростає у справжню одержимість.

Зморщечки

Єдиний анімаційний фільм фестивалю – робота Ігнасіо Феррераса, відомого іспанського аніматора, знаного за стрічкою "Ілюзіоніст" Сільвіана Шоме. Фільм - екранізація відомого коміксу Пако Роки. Він був визнаний одним з кращих графічних романів десятиліття в Іспанії і у Франції.

"За великим рахунком я нічого не вигадував. Реальні історії краще будь-яких анекдотів, їх неможливо придумати. Прототип Еміліо - батько мого хорошого друга. Я також зустрічав даму, яка проводила весь день біля вікна, переконана, що вона їде в поїзді. Щоб змусити її поїсти, доводилося переконувати, що треба сходити в вагон-ресторан" - каже Пако Рока про свою історію.

"Зморщечки" - анімаційний фільм про дружбу Еміліо та Мігеля, двох поважних дідусів, яких запроторили у притулок для літніх людей. Еміліо щойно приїхав, а його вже збираються поселити на останньому поверсі для безнадійно хворих. Старенькому допомагають його друзі по нещастю. Змагаючись за свою гідність, вони потрапляють в різні комічні ситуації, і це зближує друзів ще більше.

Вони продають навіть дощ

Фільм від Ісіар Больяін. За сюжетом Коста й Себастьян приїздять у Болівію знімати фільм про прибуття Христофора Колумба в Америку. Але ситуація ускладнюється, коли місцеві жителі повстають проти приватизації питної води. Битва режисера за завершення свого фільму перетинається з битвою болівійців, яких позбавили прав ? їм заборонено збирати навіть дощову воду.

Це фільм експлуатацій - експлуатація корінних жителів з відкриттям Америки Колумбом переплітається з "експлуатаціями" питної води, особистих амбіцій та почуттів.

З 5 по 11 квітня фестиваль триватиме у Києві в кінотеатрі "Київ". Усі фільми фестивалю демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами. Також "Тиждень іспанського кіно" пройде у Львові, Одесі, Дніпропетровську, Донецьку, Харкові та Вінниці.

Зараз ви читаєте новину «Українцям покажуть іспанське кіно про прибульців, зморшки та як "продавали" дощову воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі