четвер, 20 жовтня 2016 22:02

Українці в очікуванні відкриття кінофестивалю "Молодість"

Цьогоріч "Молодість" відкриється однією із найгучніших прем'єр Венеціанського кінофестивалю - французькою стрічкою Стефана Брізе "Життя". Фільмом закриття стане остання кіноробота Анджея Вайди "Післяобрази", яким фестиваль висловлює честь і повагу майстру.

 

На участь у 46-му КМКФ "Молодість" надійшло понад 2000 заявок фільмів, з яких було відібрано близько 250 із 60 країн.
Родзинкою фестивалю стане угорська програма, присвячена революції 1956-го року в Угорщині – "Угорська рапсодія".
"Я вважаю, події 1956-го року були своєрідною сходинкою до революцій в Словаччині, Польщі та Україні. Програму представлять 7 найкращих угорських стрічок, по одному фільму від кожної декади. До того ж, ми очікуємо на приїзд видатної угорської режисерки Марти Месарош", - наголосив генеральний директор КМКФ "Молодість" Андрій Халпахчі.
У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень додав, що в Угорщині 2016 рік був приурочений пам'яті тих подій, які пройшли в країні 60 років тому.
"Ми провели багато культурних заходів, присвячених цій темі і дуже вдячні Україні та кінофестивалю "Молодість", що можемо показати в рамках програми "Угорська рапсодія" нашу найкращу добірку українцям. Ці фільми покликані прояснити суть тих подій і ми сподіваємося, що публіка Києва вшанує своєю увагою багато з них", - пояснив він.

 

Найдавнішим партнером фестивалю є компанія "М.С.Л", а "Лото-Забава" є спонсором цьогорічного Ґран-прі – $10 000.

Фільм відкриття: Життя / Une Vie ( 2016), реж. Стефан Брізе, Франція

"Життя" фільм-учасник основного конкурсу цьогорічного Венеційського кінофестивалю. Картина знята за однойменним романом Ґі де Мопассана.
Події стрічки відбуваються у провінційній Нормандії 1819 року, головна героїня Жанна щойно закінчила навчання у католицькій школі і повернулася жити до своїх батьків. Незабаром вона виходить заміж за збіднілого дворянина Жульєна, котрому потрібні лише її гроші.

 


Фільм закриття: Післяобрази / Afterimage (2016), реж. Анджей Вайда, Польща

Останній фільм славетного режисера Анджея Вайди, який польська оскарівська комісія висунула на здобуття премії Американської кіноакадемії "Оскар" в номінації "Найкращий фільм іноземною мовою". Afterimage - це історія художника-авангардиста Владислава Стржеміньского (1893-1952), що піддавався переслідуванням в Польщі як противник соціалістичного реалізму.
Відкриття фестивалю – 22 жовтня
Закриття фестивалю – 29 жовтня
30 жовтня – день глядача.
Проведення церемонії з нагоди відкриття та закриття відбудеться в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка. Пряма ретрансляція церемоній відбудеться у кінотеатрі "Україна".

Зараз ви читаєте новину «Українці в очікуванні відкриття кінофестивалю "Молодість"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі