Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2012 13:58

Українські ЗМІ відправили італійського міністра культури у відставку

Українські ЗМІ відправили італійського міністра культури у відставку
Фото з сайту adnkronos.com

110 годин без перерви тривав пісенний телевізійний марафон національної пісні "Пісня об'єднує нас" в Інтернеті та в прямому ефірі на Першому національному. Його транслювали в 155 країнах світу. Всього в марафоні взяло участь 2012 учасників, які заспівали 3 тис українських пісень.

Таким чином Україна побила рекорд Італії, встановлений два роки тому. Він тривав чотири доби і складався з 103 годин 9 хвилин і 26 секунд. Тоді в ньому взяли участь 389 італійських артистів, які заспівали 1488 італійських пісень.

1 квітня Перший національний розмістив у себе на сайті інформацію про те, що італійський міністр культури Лоренцо Орнагі подав у відставку, "бо не вжив заходів для збереження світової першості за Італією", з посиланням на "Подробности". Новину передрукували десятки українських ЗМІ. При цьому, жодних натяків на жартівливий характер новини не було.

В посольстві Італії в Україні повідомили Gazeta.ua, що не уповноважені коментувати подібні заяви. Офіційний сайт Міністерства культури не повідомляє жодної інформації про можливу відставку міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британію на "Євробаченні" представлятиме 75-річний співак

Український телемарафон стартував 29 березня о 5:30 ранку в Інтернеті в соціальній мережі "Сей.тіві". В прямому ефірі на каналі починається через два дні о 12:30. Закінчується 2 квітня о 12.39 хв і 27 секунд. В більшості на сцені виступають маловідомі виконавці. Із популярних співають Ніна Матвієнко, Маша Собко, Павло Зібров, Алла Кудлай, Альоша.

"Я проспівала дві україномовні пісні зі свого репертуару "Соловейко" і "Моя любов". Виступала в суботу десь о четвертій дня. Заради цього марафону відмовилась навіть від корпоративу. Як не як мої пісні почули в 150 країнах світу" — зауважує співачка Маша Собко.

Більше читайте в завтрашньому номері "Газети по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Українські ЗМІ відправили італійського міністра культури у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі