понеділок, 26 березня 2012 16:21

Спецтема: Євробачення-2012

"Бурановских бабушек" звинувачують у подвійному плагіаті

"Бурановских бабушек" звинувачують у подвійному плагіаті
Колектив можуть замінити Біланом і Волковою Фото: buranovskiebabushki.ru

Пісня "Бурановских бабушек" Party for everybody, з якою колектив представить Росію на "Євробаченні", схожа відразу на дві раніше написаних композиції. Такий плагіат загрожує дискваліфікацією для групи.

Мабуть, жоден музичний конкурс не обходиться без подібних скандалів. Ось і цього разу вибухнув галас з плагіатом, тільки її учасником став російський колектив "Бурановские бабушки". Як з'ясувалося, їхня пісня Party for everybody, написана Віктором Дробишем, разюче нагадує два раніше написаних хіта. Початок пісні, де бабусі жалісливо тягнуть заспів удмуртською мовою, нагадує пісню "Блеснет" групи "Калинов мост".

Крім того, музичні експерти відзначають, що ритм, мелодика та аранжування приспіву пісні ніби списані з легендарного хіта європейської зірки Інгрід Tu es fortu. Виходить, пісня "Бурановских бабушек" є "хитрим сплавом" двох різних музичних творів. З тією лише різницею, що десь трохи зменшений темп, десь змінена обробка.

За правилами "Євробачення" викритих у плагіаті артистів дискваліфікують. Якщо таке трапиться з "Бурановскими бабушками", то замість них Росію представлять на музичному конкурсі Діма Білан і Юля Волкова, які зайняли друге місце в національному відборі.

"Схиляюся до того, що ми знаємо не все! І на "Євробаченні" нашу країну представлятимуть зовсім не "Бурановские бабушки"! Навряд чи Білан з Волковою поїдуть в Баку всього лише "дублерами", - заявив співак Олексій Воробйов.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Бурановские бабушки" каталися на гірках і ліпили пельмені

Продюсер Діми Білана Яна Рудковська тут же спростувала його слова: "Це чиста маячня! А Воробйов у нас, що, тепер прес-секретар Діми Білана?" Між тим ані "Бурановские бабушки", ані Віктор Дробиш не прокоментували цю інформацію.

Зараз ви читаєте новину «"Бурановских бабушек" звинувачують у подвійному плагіаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути