Ексклюзиви
вівторок, 23 квітня 2013 05:26

У Сумах висадився "культурний десант" зі Львова

Від п'ятниці у Сумах тривають дні Львова. На свято у перший день до центру міста прийшло 11 тис. сумчан.

Львів'яни привезли сюди свій ярмарок, колоритну львівську музику. Сумчани мають можливість скуштувати шоколад, тістечка, запашну львівську каву від львівських кав'ярень, а також придбати різноманітні великодні вироби та львівські сувеніри. Підприємці підрахували, що вже було продано 100 кг львівської кави.

У вишах відбуваються зустрічі зі студентами мера Львова Андрія Садового на тему "Роль міста у розвитку держави" та відкрита лекція заступника Львівського міського голови Василя Косіва "Львів – культурна столиця України".

Триває дегустація та продаж львівської кави, шоколадний фейс-арт та розповсюдження ексклюзивних листівок "Зустрінемось у Львові". 21 квітня їх роздали 6 тис.

"Для того, щоб спокусити сумчан приїхати до Львова, ми привезли у Суми культурний десант – виставу театру "Воскресіння", виставку робіт відомих львівських художників, а також нашу запашну каву та шоколад. Аби всі відчули смак та колорит Львова і приїхали до нас. Адже для цього є три причини: архітектура, події та фестивалі нон-стоп протягом року, ресторани і кав'ярні. Відчуття Львова залишиться після цього ще надовго у Сумах і у Вас буде бажання, нехай, через місяць, рік чи, навіть, 3 роки приїхати до нашого міста знову", – сказав заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів.

Школярі Сум отримають міні-бібліотеку від львівських видавництв. Мер Львова привіз Сумам кавову писанку.

Родзинками святкувань стала вулична вечірня вистава "Глорія" Львівського театру "Воскресіння". На неї прийшло 2 тис. сумчан. А у муніципальній галереї відкрили виставку робіт львівських митців

Слід зазначити, що протягом 2011-2012 років Дні Львова відбулися в Донецьку, Дніпропетровську, Запоріжжі, Луцьку, Маріуполі, Харкові, Одесі та Луганську, а ще у Відні та Копенгагені. Також Львів презентував себе у Київському національному університеті ім. Т. Шевченка та Київському політехнічному інституті.

Торік Львів відвідало 1 млн. 400 тис. туристів. Понад 60% туристів – це туристи з України. Згідно стратегії Львівської міської ради, туризм та ІТ-технології є двома ключовими пріоритетами розвитку міста Львова.

Зараз ви читаєте новину «У Сумах висадився "культурний десант" зі Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі