середа, 14 серпня 2013 12:33

У Москві художники показали як за допомогою людської тіні можна створювати мистецтво
5

Фото: Фото: ridus.ru

У московському Манежі проходить четверта щорічна виставка Lexus Hybrid Art, яка показує мистецтво в русі. Розповідають про особливості кожного експоната, який взаємодіє з людиною.

Тут можна побачити, як роботи вперше в історії спілкуються, пересилаючи один одному повідомлення із записом голосів. Також можна пограти в гру з роботом за допомогою свого гаджета, експонат називається "Керована смартфонами інсталяція Octocloud від групи SuperUber".

Найбільшою популярністю користуються живі тіні від Філіпа Вортінгтона. Експонат показує тінь людини і перетворює її різними формами. Куратор пояснив, що кожна фігура, яка автоматично малюється у тіла людини, унікальна і жодного разу не повторюється.

А найнесподіванішими виявилися відображення в "Дзеркалі, перпендикулярному бісектрисі, проведеної між двох пар очей" від Юліуса фон Бісмарка. Заглянувши в дзеркало, людина бачить обличчя незнайомця, якого ловить камера, що розпізнає обличчя. Не менш популярний лабіринт з відеопроекцій від Хідемі Нішіда і Теппея Косекі, що складається з величезних надувних куль, які здавлюють людину, яка проходить повз.

Зараз ви читаєте новину «У Москві художники показали як за допомогою людської тіні можна створювати мистецтво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі