четвер, 07 лютого 2013 13:45

У Львові відкрили виставку "Дитячий альбом" про секс і смерть
9

Виставку графічних робіт "Kinder Album" (Дитячий Альбом) відкрили 6 лютого у галереї "Дзиґа", на вулиці Вірменській, 39.

Автор виставки - невідомий, як зазначили організатори - це може бути група осіб різного віку і статі. На шкільних дошках, які розвішані галереєю намальовані примітивні малюнки крейдою, прикріплені звичайні листки із малюнками фломастером, олівцями, фарбами. Основні теми зображень: секс і смерть.

Це навмисно примітивна графіка, з сюжетами, які нібито розповідає дитина для дорослих. Герої сюжетів майже всі голі.

Проект "Kinder Album" дуже популярний у соціальних мережах, інтернеті. Щодня на сторінку автор чи автори додають відскановані малюнки, ніби то від дітей, які бачать світ своїми очима. Організатори виставки вперше спробували перенести віртуальний проект у формат галереї.

"Двічі з Влодком Кауфманом із "Дзиги" переробляли виставку. Щодня вона поповнюватися новими малюнками. Їх приноситимуть автори, частину малюватимуть самі відвідувачі. Автор не вказаний, і це не випадково, адже проект від початку віртуальний. А у віртуальному житті ми не знаємо правди. Маємо лише ту інформацію, яку надає про себе людина. Тому хто це малював, скільки років людині - невідомо. Це радше колективне підсвідоме в голові школярки, що так і не подорослішала, або навпаки ніколи не була дитиною. Багато різних історій, що сплелися у одну єдину, яка повторюється по колу безкінечну кількість разів. Тема - секс і смерть. Секс – концентрація життя і її продовження. І смерть як єдина можлива розв'язка", - каже куратор виставки Костя Смолянінов.

На лавці посеред галереї лежать листки паперу, фломастери та фарби. Батьки залишають дітей, аби ті помалювали, доки вони розглядають роботи виставки. Малюнки дітей вішають на стіну.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили виставку "Дитячий альбом" про секс і смерть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі