понеділок, 18 листопада 2013 16:00

У Києві показують моторошні гравюри відомого творця "черепу модниці"
7

У київській "Я.Галереї" показують доволі незвичну фотовиставку гравюр та ілюстрацій відомого мексиканця Хосе Гуадалупе Посада.

Виставку назвали - "Смерть має дозвіл". Її приурочили до 100-річчя з дня смерті художника. Загалом, творчість художника тісно пов'язана зі святом Дня Мертвих, що має доіспанське походження і традиційно святкується в Мексиці 2 листопада.

Хосе Посада багато образів до своїх картин брав з мексиканського фольклору. Раніше роботи художника публікувалися в щоденній пресі. Це були ілюстрації до новин, політичні карикатури та малюнки для реклами торгових компаній.

Також художник співпрацював із великими друкарями Антоніо Ванегасом Арройо і Франсіском Монтесом де Ока, пропонуючи свої малюнки для памфлетів. Робили йому клієнти і особисті замовлення - листи-запрошення на світські заходи, некрологи на похорони, релігійні образи.

Хосе Ґвадалупе Посада (1852, Сан Маркос, Агуаскальєнтес – 1913, Мехіко ) – мексиканський гравер, ілюстратор та карикатурист, відомий своїми зображеннями жанрових сцен, гравюрами соціально-політичного характеру і зображеннями калавер (черепів), скелетів, у тому числі відомим зображенням "La Calavera de la Catrina" (череп модниці). При житті роботи художника  недооцінювали, а сьогодні вони вважаються витворами мистецтва і визнані в усьому світі.

Виставка триватиме до 22 листопада. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показують моторошні гравюри відомого творця "черепу модниці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі