понеділок, 18 листопада 2013 10:02

Один з найбільших аукціонів світу продаватиме українські картини за десятки тисяч доларів
6

На аукціоні Sotheby's відбудеться перший в історії продаж присвячений східо-європейському сучасному мистецтву. Подію запланували на 25 листопада.

Україну представляють Олег Тістол з роботою із серії "Чужі", Арсен Савадов, Олександр Животков, Павло Маков, Анатолій Криволап, Максим Мамсиков, Оксана Мась, Олег Кулик та інші. Більшість з цих авторів уже не в перший раз будуть брати участь у торгах Sotheby's.

Нова секція Contemporary East присвячена живопису російських і східно- європейських художників, починаючи з 1980-х і 1990- х рр. і до наших днів.

Попередньо експерти будинку Sotheby's оцінили найвище українську картину Анатолія Криволапа. Його зимовий пейзаж "Без назви" отримав естімейт в $ 28 700 - 35 100. Топ-лотом торгів названа картина уродженця України Іллі Кабакова "Свята 6", яку оцінюють в суму від 1,3 до 1,9 млн. доларів.

Також, будуть представлені художники з Угорщини, Чехії, Польщі, Азербайджану та інших країн.

"Цей аукціон розширить інтернаціональне коло покупців українського мистецтва і тим самим підвищить його статус на ринку. На думку експертів Sotheby's, сучасне мистецтво з України недооцінене, але має хороший потенціал зростання" - говорить український арт-дилер і куратор Ігор Абрамович.

На червневих торгах Sotheby's в цьому році українські художники продалися дуже успішно. Приміром, робота "Яйця під майонезом" Олега Тістола пішла за $ 12 400, а офорти Павла Макова "Диптих: Place Fountains I, Place Fountains II" - за $ 11 500.

Зараз ви читаєте новину «Один з найбільших аукціонів світу продаватиме українські картини за десятки тисяч доларів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі