четвер, 31 травня 2012 12:21

"Свободівці" сплагіатили роботу українського художника

Український художник Андрій Єрмоленко став жертвою ВО "Свобода". Його робота "Гайдамака із шаблею" була вкрадена для політичної реклами партії ВО "Свобода".

Помітивши на сторінці "Свободи" у Facebook свою роботу, він звернувся до людей, які відповідають за її наповнення, з вимогою вказати автора оригінальної роботи. Hевідомий "свободівець" спочатку заявив, що "автор роботи - Хмельницька Свобода". Отримавши у відповідь декілька реплік про те, що автором роботи насправді є Андрій Єрмоленко, він назвав художника провокатором.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Жлоби" в клітках плювалися зернятами на відкритті арт-проекту у Львові

"Відверто я до "Свободи" дуже нормально ставлюся. Але питання зовсім в іншому. Прикро те, що люди цуплять те, що погано лежить. Говорять лозунги на мітингах, але самі порушують прості людські права іншої людини. Я певен, що це зробила якась шістка, маленька людина, яка зробила і не подумала навіть. Але було б приємно, якби люди в ВО "Свобода" оцінили, що відбувається, і хоча б вибачились", - прокоментував Gazeta.ua Андрій Єрмоленко.

"Хай вони і говорять, що вони це придумали. Це ж видно. Люди знають мої роботи. Мені навіть трошки смішно в тому сенсі, що люди цуплять, і ще потім автора звинувачують, що я — провокатор. Я навпаки не провокатор. Я єдиного хотів — щоб просто вказали авторство", - додав художник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" зірвала показ фільму, який пропагує гомосексуалізм, і обіцяє не допустити гей-парад

Єрмоленко підкреслив, що після консультації з юристом можливо буде подавати до суду на ВО "Свобода".

"Я сьогодні зв'язуюсь з юристом і будемо вирішувати, що ми будемо робити. Тому що просто так лишати це не варто з однієї простої причини - кожна людина має змінювати стан в Україні, починаючи з себе. Якщо тебе ошукують, ти маєш щось робити. Я вважаю, якщо кожна людина буде захищати свої права, то ми хоч щось змінимо в цій країні. Тому що, якщо так подивитися, ми загрузли в політичних баталіях і забули, що ми є люди. Це не нормально, коли злодії крадуть твою роботу", - зауважив він.

Художник зізнався, що йому не потрібна грошова компенсація. Він хоче отримати лише вибачення і визнання авторства роботи.

"Але, по великому рахунку, я буду радитись з адвокатом і з людиною, яка влаштовує мої виставки, тому що це б'є і по ньому. Якщо ми вирішимо, що нам потрібна грошова компенсація, ми будемо вимагати і грошової компенсації. Але я не думаю, що потрібна буде грошова компенсація. Тут перш за все питання людяності... Дуже шкода, що ці маленькі функціонери не задумаються про те, що це кидає велику тінь на всю ВО "Свобода". Я підтримую дуже багато речей, які робить ця організація. Саме тому я і звернувся до цих людей і сказав: "Що ж ви робите?". Тому що, коли відношення до людини гарне, а вона приходить до тебе і краде, це більш образливо, ніж якщо у тебе краде твій ворог", - наголосив Єрмоленко.

Між тим член ВО "Свобода" Олександр Аронець наголошує, що плакат зробив не член партії, а просто її прихильник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Полтаві "свободівці" пригнали під обладміністрацію корів

"Андрію, перше, що вдалося прочитати на тій сторінці: Це сторінка прихильників ВО Свобода, яку створив прихильник, не член ВО Свобода Богдан Свириденко, ще відомий під псевдонімом як Богдан Петлюра. Спочатку варто було б звернутись безпосередньо до свободівців, а не тиражувати на весь інтернет, що Свобода — плагіатори...", - написав "свободівець" на сторінці художника у Facebook.

Сам же Єрмоленко не думає, що цей плакат зробив прихильник ВО "Свобода".

"Є факт — зробили плакат, на якому є логотип ВО "Свобода", адреса хмельницької "Свободи". Отже я не думаю, що це зробили люди, які просто вболівають за організацію. Я думаю, що вони це зробили не подумавши", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" сплагіатили роботу українського художника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі