вівторок, 29 травня 2012 10:38

Влада буде так "захищати" українську мову, як це робили комуністи у минулому столітті - Тягнибок

Влада буде так "захищати" українську мову, як це робили комуністи у минулому столітті - Тягнибок
Олег Тягнибок: Янукович приніс українську мову Путіну "на тарілочці". Фото: www.volkswagenaqua.com

Президент Віктор Янукович "на тарілочці" подав українську мову президенту Росії Володимиру Путіну.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав лідер ВО "Свободи" Олег Тягнибок.

"Українофоби, україножери, україноненависники сьогодні, використовуючи економічну ситуацію, політичну ситуацію, намагаються реалізувати свої проблеми, вирішити свої найпотаємніші мрії щодо знищення і руйнування України і приниження української нації", - переконаний він.

Тягнибок переконаний, що чинна влада у мовному питанні наслідуватиме досвід Радянського Союзу.

"Стало очевидно зрозуміло, що Партія регіонів буде сьогодні робити в Україні такі реформи в мовній політиці, так допомагати українській мові, як десятки років в минулому столітті робили це комуністи. Як то кажуть, одного поля ягода, - переконаний він. - І так, як це знищувалося тоді, коли в тюрми закидувалися українські патріоти, коли спалювалися українські словники, коли руйнувалася і знищувалася українська мова, то тепер нібито під підкриттям дуже великих європейських демократичних принципів, вони потихеньку будуть реалізовувати свої підлі плани".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко вважає, що закон про мови проголосують вже за тиждень

Лідер "Свободи" також запевнив, що розбурхуванням "мовного" питання, влада хоче відволікти увагу від серйозних економічних проблем.

"Насправді, щоб вони не розповідали, що немає економічного підґрунтя у цьому питанні, а воно ж то є. Шалене розкрадання грошей на Євро-2012. Що зробити, щоб про те ніхто не говорив? Давайте поговоримо про мову. Зараз починається період відпусток, а вони збільшують в декілька разів ціни на залізничний транспорт. Це безпосередньо стосується кишені більшості українців. Давайте про те не говорити, давайте про мову поговоримо", - обурився політик.

Тягнибок наголосив, що закон про мови насправді направлений на знищення української. Президент Янукович, за словами політика, підняв це питання на догоду Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин заявив, що Рада повернеться до розгляду мовного законопроекту

"Янукович їде в Москву до Путіна, щось там десь у них не виходить. Десь Путін як новий цар, який зараз хоче розбудовувати новітню Совєтську імперію, потребує певних преференцій з боку України. Янукович хоче на тарілочці йому принести закон про українську мову, як для царя-батюшки данину подати", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Влада буде так "захищати" українську мову, як це робили комуністи у минулому столітті - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

65

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути