Ексклюзиви
четвер, 17 травня 2012 17:04

У Полтаві "свободівці" пригнали під обладміністрацію корів
13

Фото: Фото: Ірина Реріх

Сьогодні опівдні до Полтавської обласної адміністрації прийшли десятеро людей. Протестували проти штучного заниження цін на молоко.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, акцію організував полтавський осередок ВО "Свобода".

Люди тримали прапори з символікою ВО "Свободи" і плакати. На них написали: "Не вбивайте молочну галузь", "Доїть своїх корів, а наших не чіпайте".

Під стіни адміністрації вийшли чотири охоронці і двоє у штатному. Між собою перешіптувалися, сміялися.

"До нас масово почали звертатися селяни. Кажуть, не вигідно тримати корів, пускаємо на м'ясо, - розповів Роман Чабановський, голова міської організації ВО "Свобода". - Раніше люди здавали по занижених цінах молоко, зараз ціни впали взагалі. Влада пояснює, закрили сирні підприємства, що возили продукцію на Росію. Тоді чому на сир ціна не падає, а тільки на молоко. Так на Полтавщині ціну опустили від двох з половиною гривень до півтори. Через це виробники мають надприбутки. Молочна галузь під загрозою".

За словами активіста, "Свобода" виступає з "молочною" ініціативою по всій Україні, "аби нарешті навести лад".

"Але влада не реагує. Тому символічно вирішили подарувати обласній адміністрації корів. Хай має своїх і доїть їх", - додав свободівець.

На клумбі біля обласної адміністрації стояли 4 корови, вирізані з картону. Висотою до 30 см. Дівчина з парасолею прикривала їх від дощу, щоб не размочилися. Згодом корів перенесли до адмінбудівлі.

Ініціатори акції закликають людей з 16 по 18 травня не здавати молоко.

"У Київській, Хмельницькій, Сумській, Тернопільській областях селяни вже оголосили "молочний бойкот". Думаю, підтримають полтавці, - продовжив Чабановський. - Що чиновники не можуть впливати на ціни — відговорки. У країні влада в руках однієї партії - всі великі підприємства належать членам Партії регіонів, і вони отримують надприбутки".

 

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві "свободівці" пригнали під обладміністрацію корів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути