четвер, 20 грудня 2012 09:30

Скандальних польських радіоведучих колеги назвали "Гієнами року"

Скандальних польських радіоведучих колеги назвали "Гієнами року"
Фото: wiadomosci.onet.pl

За результатами 2012-го року, "Гієнами року" польські журналісти оголосили Кубу Воєвудського і Міхала Фігурського. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Нагадаємо, польські журналісти Куба Воєвудський та Міхал Фігурский в програмі Wojewodzki Figurski Poranny WF дозволили собі непристойні жарти про громадянок України . У прямому ефірі слухачі почули такі жарти: "Якби моя українка (хатня робітниця - Gazeta.ua) була хоч трохи красивішою, я б її ще згвалтував. - А я навіть не знаю, як виглядає моя, тому що вона постійно на колінах!"

Польська Рада етики ЗМІ визнала ці слова проявом ксенофобії, грубості і мовою ненависті. Рада етики ЗМІ закликає висловити позицію у цій справі Польську національну раду радіо та телебачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польську радіостанцію за українок ще й оштрафували на значну суму

22 червня Фігурський в ефірі радіостанції вибачився від імені працівників програми і Eska Rock, але ряд оглядачів назвали "скандальною" форму, в якій він це зробив: під звуки національного гімну України та в манері, яку можна сприйняти іронічно-зневажливо.

25 червня УЄФА ухвалило рішення, що Фігурський не буде розважати публіку під час півфінального матчу Євро-2012 у Варшаві на Національному стадіоні.

Одне з відділень прокуратури Варшави почало розслідування у справі висловлювань в радіоефірі Фігурського і Воєвудського. Прокурори перевірять, чи не було проявів зневаги до групи людей на національному грунті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС вимагає вибачень від польських журналістів за некоректні жарти про українок

Програмний директор Eska Rock Марчіна Бісерека запевнила посла України, що скандал був "непорозумінням ".

30 липня голова KRRiT Ян Дворак вирішив покарати Eska Rock за "дискримінаційні та образливі" висловлювання про українок, які прозвучали в ефірі програми Poranny WF 12 червня, штрафом у розмірі 75 тис. злотих, що на 20 тис. злотих менше за максимальний розмір штрафу. Врешті ранкова радіопрограма Poranny WF з журналістами Фігурським і Воєвудським припинила своє існування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польських радіоведучих, які невдало пожартували про українок, можуть посадити на 3 роки

Зазначимо, Асоціація польських журналістів в кінці кожного року присвоює звання "гієни" журналістам, які відзначилися особливою легковажністю і зневагою до журналістської етики.

Зараз ви читаєте новину «Скандальних польських радіоведучих колеги назвали "Гієнами року"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути