четвер, 23 лютого 2017 18:31

Російські православні активісти образилися на паблік соціальної мережі
5

Фото: 24tv.ua

Адміністрацію пабліку "Лентач" у соціальній мережі "ВКонтакте" звинуватили в "розпалюванні релігійної ворожнечі". Православні активісти образилися на жарти з релігійної тематики. Звернулися до адміністрації пабліку з вимогою видалити декілька публікацій. Про це повідомляє 24tv.ua.

Просили видалити картинку з Московським Патріархом, який радить вірянам жити скромно. Сам же відпочиває на яхті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонили ще один російський телеканал

До модераторів звернувся активіст Георгій Солдатов. Представився членом "Православного центру швидкого реагування". Історію листування адміністратори оприлюднили у своєму пабліку.

"Після самостійного розслідування ми з'ясували, що Солдатов - сподвижник іншого відомого активіста руху "Божья воля" Дмитра Цоріонова (Ентео). Їх заарештували 2015 року за погром авангардної виставки в "Манежі". Там їх образив стиль робіт художників - підвальний нонконформізм 1954-1968 років", - написали модератори "Лентач".

Експерти міжнародної правозахисної групи "Агора" приводів до притягнення до кримінальної відповідальності у картинках-жартах не побачили.

Зараз ви читаєте новину «Російські православні активісти образилися на паблік соціальної мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі